Rotary 2440. Bölge Federasyonu Trafikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat İzgeren, federasyona bağlı 4. grup kulüplerin yöneticileriyle Bursa’da bir araya gelerek dönem teması olarak seçtikleri “Trafikte Bilinçlendirme projesi”nin detaylarını anlattı.
Trafik kazalarına dikkat çekmek maksadıyla Trafikte Bilinçlendirme Projesi hazırlayan Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nu yöneticileri, federasyona bağlı kulüplerin yöneticileriyle toplantılar yaparak projeye son şeklini veriyor. Federasyon Başkanı Reha Akın tarafından proje sorumlusu atanan Federasyon Başkan Yardımcısı Murat İzgeren, Bursa’daki 4. grup kulüplerin yöneticileriyle bir araya geldi. Almira Otel’de geçen hafta sonunda yapılan toplantıda, hazırlanan projenin detayları konuşuldu ve kulüplerin görüşleri alındı.
Yeşil Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Rotary Bölge Federasyonu Gençlik Komiteleri’nden Sorumlu Başkanı Hülya Köseleci de katıldı. Federasyona bağlı Çekirge, Gökdere, Yıldırım Bayezit ve 2440. Bölge E-Clup yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda, Rotary 2440. Bölge Trafik Projesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat İzgeren, proje kapsamında bugüne kadar yapılan ve bundan sonrası için planlanan çalışmaları anlattı.
Murat İzgeren trafik kazalarının çoğunun insan hatalarından kaynaklandığını, bu sebeple başta sürücüler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesinin önem taşıdığını vurguladı. Projenin 2016-2017 döneminde de devam edeceğini söyleyen İzgeren, Süper Lig’de oynayan bazı futbol kulüpleri ile görüştüklerini ve önemli maçlara çıkarken trafik bilincini anlatan pankart açmaları yönünde bazı kulüplerden olumlu dönüş aldıklarını vurguladı. Federasyon Başkanı Reha Akın’ın ziyaret ettiği illerdeki yöneticilerle görüşerek projeyi anlattığını vurgulayan İzgeren, “Tüm bu görüşmelerden olumlu dönüş aldık. Sizlerden de bölgenizdeki ilgili birimlerle görüşmeler yaparak projemizi geniş kitlelere tanıtmanızı bekliyoruz” dedi.
Proje kapsamında Bursa, Bodrum, Denizli ve Çanakkale’de arama toplantısı yapılacağını söyleyen Murat İzgeren, İzmir’de şura yapılacağını belirterek, “Şura sonunda deklarasyon yayınlayacağız. Ayrıca Bursa ve İzmir’de de Trafik Şenliği düzenleyeceğiz” dedi.
İzgeren, bölgedeki tüm kulüplerden proje kapsamında etkinlik yapmalarını beklediklerini de ifade ettiği konuşmasında, kulüplerin tek başlarına veya birkaç kulüp birleşerek proje uygun etkinlikler yapabileceklerini sözlerine ekledi. Murat İzgeren’den sonra söz alan kulüp yöneticileri de proje hakkındaki görüşlerini anlattılar.