Bitlis’in Tatvan ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde iftar yemeği verildi, deniz şehitleri anısına ise Van Gölü’ne çelenk bırakıldı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında ilçede sabah saatlerinde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı akşam ise İşletme Düğün Salonunda düzenlenen kutlama töreni, iftar yemeği ve Van Gölü’ne çelenk bırakılmasıyla devam etti.
İşletme Düğün Salonunda düzenlenen programda ilk olarak gelen telgraflar okundu, akabinde Tatvan Feribot Müdür Vekili Ersin Darıcı, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki tarafından günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından ise iftar yemeğine geçildi. Burada yenilen iftar yemeğinin ardından ise program Tatvan İskelesinde devam etti. Düğün salonundan iskeleye kadar yürüyen grup daha sonra deniz şehitleri anısına dua okuyup Van Gölü’ne çelenk bıraktı.
Düzenlenen programa Tatvan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Refik Aydın, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, Kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.