Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün Kalıcı Konutlar 12. Bölgede gerçekleştirdiği çalışmalarla 200 hanenin su sıkıntısı son buldu.
Kalıcı Konutlar 12. Bölgede suyun basıncının düşük olması sebebiyle yıllardır yaşanan su sıkıntısı Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla son buldu.
İller Bankası tarafından yapılan su deposunun binaların son katlarıyla aynı kotta olması düşük su basıncına sebep oluyor bu nedenle binaların üst katlarına yeterli miktarda su ulaşmıyordu. Kalıcı Konutlar 12. Bölgede başlatılan çalışmalarla Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 7.5 KW’lık dik mil hidrofor sistemi kuruldu ve 90’lık polietilen borudan 250 metrelik hat çekildi. Ayrıca Terfi İstasyonunun içerisine yapılan tek bir pompa ile 200 haneye suyun yeterli miktarda ulaşması sağlandı.
Daha önceki sistemde her binanın girişinde bulunan ve gürültü sebebiyle vatandaşların şikayetine sebep olan pompalar da kaldırılarak gürültü kirliliğinin önüne geçildi.