Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, "Seçmenimiz oyunu kullanmış ve iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, koalisyon hükümetini işaret etmektedir. Seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz" dedi.
7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen genel seçim sonrasında yapılan ilk meclis toplantısında, genel seçim sonuçları, Türkiye ekonomisine dair göstergeler ve sınırlarımızda yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Türkiye’de şu anda ciddi problemlerin olduğunu dile getiren Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, "Güneydoğu şu anda kan gölü. Geçen senen bu zamanlarda, Güneydoğu ve Doğu komşularımıza ihracatımızda sıkıntılar ortaya çıkmış ve ihracatımızı nasıl devam ettirebileceğimizi konuşuyorduk. Bir sene de geldiğimiz noktada artık oradan gelecek tehlikeleri nasıl bertaraf edebiliriz, bu tehlikelere nasıl göğüs gereriz diye düşünmeye başladık. Sınırlarımızda yaşanan bu gelişmelerin de etkisiyle ihracatımız her geçen gün biraz daha düşüyor. Tüm umutlarımızı, hedeflerimizi bağladığımız ihracatımızın gerek Denizli’de gerekse ülkemizde düşmesi bizi her zamankinden daha çok endişelendiriyor. Diğer taraftan Yunanistan’ın durumu da bizi düşündürüyor. Gelecek günlerde Yunanistan’ın içinde bulunacağı konum, bizi de mutlaka etkileyecektir" dedi.
Bir ateş çemberi içerisinde bulunduğumuzu dile getiren Keçeci, "Tüm bu sorunların çözümüne odaklanacak mercilerin yapılanamıyor olması biz sanayicileri oldukça endişelendirmektedir. Seçmenimiz oyunu kullanmış ve iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, koalisyon hükümetini işaret etmektedir. Seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz" diye konuştu. Keçeci, içinde bulunan konjonktürün, daha fazla beklemeye uygun olmadığını da kaydetti.
Yerel seçimlerden yaklaşık 1 sene sonra gerçekleştirilen genel seçimlerle birlikte uzun zamandır bir seçim atmosferinde olunduğunu kaydeden Keçeci, artık seçim atmosferinden çıkıp, sorunların çözümlerine odaklanılması ve uzun zamandır bekleyen yapısal reformların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. İş dünyasının beklemekten yorulduğunu, artık yol almak istediğini ifade eden Keçeci, vatandaşın koalisyon hükümetiyle uzlaşma içerisinde bir yönetim anlayışı istediğini ve siyasilerin bu çağrılara sessiz kalmaması ve hükümeti bir an önce kurarak, hedefler çizgisinde ilerlemenin herkesin ortak temennisi olduğu söyledi.