Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası meclis üyeleriyle yaptıkları istişarede, erken seçim mekanizması yerine bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiği görüşüne vardıklarını açıkladı.
DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası 2015 yılı Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda ilk olarak dünya ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde düşük enflasyon, düşük büyüme, düşük istihdam ve düşük faiz oranlarının devam ettiğini belirten Başkan Özer, "Fakat bu göstergelerin tümündeki gelişme trendi olumlu yönde ilerlemektedir. Ancak Euro Bölgesinde Yunanistan‘ın durumu risk oluşturmaya devam etmektedir. Euro Bölgesi’nde Yunanistan dışında iyileşme göstergeleri görülse de hedeflenen normalleşmenin zaman alacağı anlaşılmaktadır. Rusya ve İran ilgili bölgeyi ve dünyayı yakından ilgilendiren sorunlar devam etmektedir. Irak, Suriye ve Yemen’deki istikrarsızlık devam etmektedir. Dünya gıda fiyatları, petrol fiyatları ve temel ürün fiyatları azda olsa düşüş eğilimi sürmektedir" dedi.
Türkiye’deki gelişmelere değinen Özer, 7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye’de olağan milletvekilleri genel seçimleri yapıldığını hatırlatarak, milletin ortaya koyduğu bu iradenin ‘Birlikte hareket edin’ mesajı olduğunu vurguladı. Tüm siyasi partilerden bu ışık doğrultusunda hızla hareket etmelerini beklediklerini ifade eden Özer, huzur ortamında gerçekleşen seçimler sonucu oluşan parlamentonun görevinin başında olduğunu, seçimlerde olduğu gibi, hükümetin kurulması noktasında da iş dünyası olarak partilerden uzlaşma ve olgun bir yaklaşım beklediklerini vurguladı.
Bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğine işaret eden Özer, artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi. Bir an önce ekonomiye odaklanmanın zaruri olduğunu da sözlerine ekleyen Özer, ekonominin beklemeye tahammülünün olmadığını bildirdi.