Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde yürütülen "Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı (TUSELOG) Programı" kapsamında pilot olarak seçilen tek Büyükşehir Belediyesi oldu.
Türkiye Belediyeler Birliği ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde yürütülen "Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı (TUSELOG) Programı" kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi, pilot belediye seçildi. Pilot olarak Türkiye’deki tek Büyükşehir Belediyesi seçilen Denizli’de projenin tanıtım toplantısı düzenlendi. Yerel yönetimlerin karar alma ve uygulama süreçlerine, muhtar, aza ve mahalle sakinlerinin katılımının sağlanmasının amaçlandığı projenin tanıtımı ve başlangıcı ise North Point Otel’de gerçekleştirildi.
"Yerel Yönetimlerde Karar Alma Süreçleri ve Muhtarların Katılım Mekanizmalarındaki Yeri" adlı toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Kent Konseyi yönetimi, akademisyenler, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, TUSELOG, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi işbirliğinde yapılacak olan projenin Denizli için önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Değirmenci, "Türkiye’de bir proje yapılacaksa o da Denizli’de yapılır. Bugüne kadar bunun pek çok örneğini gördük. Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. Türkiye’deki büyükşehirler arasında sadece Denizli Büyükşehir Belediyesi bu projenin ortağı olmuştur" dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yerel yönetimler anlamında çok tecrübeli bir belediye olduğunu vurgulayan Değirmenci, "Büyükşehir yapılanmasında 30 büyükşehire örnek olan bir belediyeden bahsediyoruz. Geçen ay Meclis’ten aldığımız karar ile Muhtarlar Dairesi Başkanlığını kurduk. İnşallah bundan sonra muhtarlarımız ile daha sık bir araya geleceğiz. Zaten tüm etkinliklerimizde muhtarlarımızla bir araya geliyoruz ama bu başkanlık ile sadece muhtarlarımızla ilgilenecek ve onlara daha çok zaman ayırabileceğiz. Bu şekilde halkımıza daha iyi hizmet edebileceğiz" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ise, program kapsamında Denizli’de özellikle kadın muhtarların olduğu mahallelerde bu süreci başlatmak istediklerini belirterek, "Proje kapsamında muhtarlar ve azalar sürecin aktif üyeleri. Biz istiyoruz ki, daha fazla katılım olsun. Yani aktif rol almamış, çalışmaların içerisinde yer almamış bir mahallenin ferdi de, o mahallenin derdi ile dertlenip gerektiğinde size ya da bize ulaşabilsin. Bu süreç içerisinde Denizli’de 4 pilot mahalle seçtik. Bu mahallelerimizde eksikleri ve istekleri belirleyerek çalışmalar yapacağız ve ilerleyen süreçte bu projeyi tüm mahallelerimizde de hayata geçireceğiz. Bizim yerel yönetimlerde karar alma sürecine sizleri dahil etmek istememizdeki amaç da aslında birlikte hareket ederek mahallelerde yapılması gereken öncelikleri tespit etmek ve ona göre çalışmalara başlamaktır. Halkımızın istek ve taleplerini bilirsek hem onların ihtiyacını karşılamış oluruz hem de daha verimli çalışmaları hayata geçirmiş oluruz" dedi.