Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gazetecilere ilk yardım eğitimi veriliyor.
Edirne’de Emniyet mensuplarına ve itfaiye çalışanlarına verilen eğitimlerin ardından şimdi de gazetecilere ilk yardım eğitimleri veriliyor. Devlet Hastanesi Konferans salonunda 16 saat düzenlenecek eğitimin ardından katılanlara sertifika verilecek.
Acil ve Afet Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Turhan, ilk yardımın insan hayatındaki yaşamsal önemine değinerek, "Tüm Edirne halkımıza sesleniyorum. İlk yardım hem özel sektörün hem de kamunun elinde olduğu için bu eğitimin 300 liralık bir bedeli var. 300 lira gibi bir bedeli sakın fazla görmeyelim. Cep telefonumuzu bile yılda 1 kez değiştiren insanlar haline geldik. Bu rakamın insan hayatı açısından fazla bulmamalıyız" şeklinde konuştu.
İlk yardımın önemini anlatan Turhan, insan hayatı kurtarmanın mühim olduğunu söyleyerek, "İlk yardım ani gelişen bir kazada yaralanma, kalp durması gibi durumlarda olay yerinde bulunan, olaya şahit olan kişilerin yapabileceği müdahaleler bütünüdür. Bunu değerlendirdiğimizde ve ilk yardımın ilk 5 dakika içinde çok önemli olduğunu düşündüğümüzde bir kazaya ilk giden kişiler, ambulans, itfaiye ve gazetecilerdir. Kendi ekiplerimiz zaten profesyonel ekipler. Edirne itfaiyesine daha önceden bu eğitimleri vermiştik. Sırada da Edirne’de görevli gazeteci arkadaşlarımızın olduğunu düşündük. 16 saatlik eğitimlerle temel amacımız hayat kurtarmak. Olay yerine ilk giden 112 de olabilir gazeteci de olabilir bir başka biri de olabilir. Önemli olan doğru müdahale edebilmek ve hayat kurtarmak" açıklamasında bulundu.