Edirne Merkez İstiklal Ortaokulu öğrencileri bu yıl sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılı olurken toplamda 13 dalda kupa kaldırdı.
Çeşitli faaliyetlerde 6 dalda il birincisi, 3 dalda il ikincisi ve 4 dalda da il üçüncüsü olmayı başaran İstiklal Ortaokulu öğrencileri aynı zamanda Edirne’yi bölge şampiyonasında da başarı ile temsil etti. Toplamda 13 dalda birden ödülleri okullarına kazandıran öğrenciler, geleceğe dair umut verdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında İstiklal Ortaokulu Müdürlüğü görevine getirilen Yakup Öz ile birlikte uyum içerisinde çalışan eğitim kadrosu akademik alanda gösterdikleri başarıların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de adlarından sıkça söz ettirdi.
İl ve bölge bazında kazanılan başarıları kutlamak amacı ile okul müdürlüğü tarafından Karadenizliler Derneği’nde organize edilen toplantıya, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İstiklal Ortaokulu’nda bulunan kulüplerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, öğrencilerin her biriyle ve kazanılan tüm başarılarla gurur duyduklarını belirterek Okul Müdür Öz’ü tebrik etti.
Özcan, "Yakup Öz hocamız çiçeği burnunda bir müdürümüz. Biz bu eğitim öğretim yılı başında kendisine İstiklal Ortaokulu’nun müdürlüğünü yapması için görev verdik. O da verdiğimiz görevi layığı ile yerine getirerek, okulu sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde en tepe noktaya çıkardı. Yaptığı verimli çalışmalardan dolayı kendisini ve okulun öğretmenlerini tekrar tebrik ediyorum. Kazanılan her başarı bizim için değerlidir. Birçok alanda elde edilen güzel sonuçların devamının gelmesini diliyorum. Öğrencilerimize de ayrı bir parantez açalım. Onların da bu önemli sonuçların alınmasında gösterdikleri üstün gayretleri takdire şayan. Umarım eğitim öğretim hayatları boyunca bu tip sosyal faaliyetlerinin içinde bulunurlar" dedi.
OKUL MÜDÜRÜ YAKUP ÖZ: "TEK BAŞIMIZA BAŞARAMAZDIK"
İstiklal Ortaokulu Müdürü Yakup Öz ise yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir eğitim-öğretim sezonu geçirdik. Eğitim yılının başında göreve geldiğimde, milli eğitim müdürümüz bizi topladı ve sadece akademik alanda değil, sosyal alanlarda da başarı istediğini yineledi. Bizler de onun teşvikleri doğrultusunda, katıldığımız organizasyonlarda güzel sonuçların altına imzamızı attık. Ancak dediğim gibi bu başarıları tek başımıza kazanmamız mümkün değildi. İl birinciliği aldığımız branşlarda, Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcan bölgesel şampiyonlara katılabilmemiz için tüm imkanları bize sağladı. Kendisine teşvikleri ve arkamızda her daim durduğu için teşekkürlerimi iletmek isterim. Geçen yıl Edirne sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde kazandığı başarılarla Türkiye birincisiydi. Bu yıl henüz sonucun belli olmamasına rağmen birinciliğimizi kimseye kaptırmayacağımız kanaatindeyim. Umarım gelecek yıl da başarılarımızı sürdürürüz. Bizler bu sonuçların sürekli ve istikrarlı olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.