Ak Parti Milletvekili Adayı Efkan Ala, partisinin Olur, Şenkaya ve Akşar’da düzenlediği mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Efkan Ala, “Artık herkes daha fazla gelir elde edecek daha fazla pay alacak. Sandıktan gümbür gümbür çıkalım. Bizim istikrarlı bir yönetimden daha değerli bir varlığımız yok.” dedi.
İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Olur ve Şenkaya ilçeleri ile Akşar Mahallesinde düzenlediği mitinglere katıldı. Ala, ilk mitingini Olur’da yaptı. İlçe meydanında toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Ala, önümüzdeki 4 yılın tamamen hizmet yılı olacağını ve bu nedenle verilen oyları halkın aslında kendisine verdiğini söyledi. Ala, “Önümüzdeki 4 yıl tamamen hizmet yılı. Siz oy verince kendinize veriyorsunuz. Başka partilerden milletvekilleri de oldu. Ceketlerini çıkarsalar asacakları çivi yapmamışlar. Biz Sizden aldığımız emaneti gözümüz gibi koruruz. 12 yaşından küçük çocukların kuran eğitimi alması yasaklanmıştı. Ama biz bunları kaldırdık. IMF bir reçete vermişti onu bile uygulayamadılar. Türkiye kalkınma hamlesinde. Biz sizden aldığımız güçle bütün bunları yapıyoruz” diye konuştu.
Herkesin daha çok kazandığı bir Türkiye için 2023 hedefinin konduğunu hatırlatan Ala, Erzurum’unda ticaret merkezlerinden olacağının altını çizdi. Ala, “Biz Erzurum’u hayvancılığın merkezi haline getireceğiz. Bizim bu yaylalarımız önümüzdeki dönemde et ve süt ürünlerinin merkezi haline gelecek. Erzurum Türkiye’de mera varlığının en fazlasına sahip. Erzurum’da değerlendirilmeyen yer bırakmayacağız. Biz bu memleketin çocuğuyuz bizim buraya yapacağımız hizmet boynumuzun borcudur. Benim ilkokul öğretmenim o gün bu ideallerle yetiştirdi. Biz de elbette elimizden geleni kendi memleketimiz için ardımıza koymayacağız. Siz de elinizden geleni yapacaksınız biliyorum. Bizler omuz omuza bunu başaracağız. Başkanlarımızla birlikte bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
İKİNCİ MİTİNG ŞENKAYA’DAYDI: “RABBİMİZDEN BAŞKASINA BOYUN EĞMEYİZ”
Olur’daki temaslarının ardından Efkan Ala, Şenkaya’ya geçti. Ala, yaptığı konuşmada ülke gündemine dikkat çekti:
“2000’li yıllarda öyle bir hale gelmiştik ki bütün vergileri topluyorduk borcumuza yetmiyordu. Artık herkes daha fazla gelir elde edecek daha fazla pay alacak. Bizim istikrarlı bir yönetimden daha değerli bir varlığımız yok. Bakın Libya’da Irak’ta her yerden petrol çıkıyor ama bakın ne halde? Çünkü siyasi istikrar yok. Bizim gelişiyor olmamızın sebebi Siyasi istikrarimizin olması. “Mısır’daki darbeyi gerçekleştirenler saygıdeğer Mursi’yi idama mahkum ettiler. Yuh! Bu devirde böyle şey olur mu ? gazeteler de başlıklar atılıyor. Yüzde 51 oy almış da, İdama mahkum edilmiş. Yani bize gönderme yapıyor. Sen bizim irademize bir dokun da bakın ne oluyor. Bunlara haddini bildireceğiz. Biz Allah’ın izniyle rabbimizden başka kimseye baş eğmeyiz, diz çökmeyiz. Bu gücü de sizden alıyoruz.”
Ala daha sonra Şenkaya Akşar mahallesinde partisinin düzenlediği mitingde konuştu ardından Oltu ilçesinde içme suyu alt yapısının açılışını gerçekleştirdi.
Ala’ya Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve parti yöneticileri de eşlik etti.