Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) yönetimi, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek şehitler için baş sağlığı dilediler.
Hakkari’nin Dağlıca üst bölgesi ve Iğdır’da yapılan hain terör saldırılarını kınayan ERVAK yönetimi, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne anlamlı ziyarette bulundu. Ziyarete ERVAK Başkanı Erdal Güzel, yönetimden Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Abdurrahman Zeynal, Nuran Çelenk, Zülal Özkurt katıldı.
“KÜRT HALKI DEVLETİMİZE ASKERİMİZE SAHİP ÇIKIN”
Erzurum Kalkınma Vakfı olarak her zaman Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneğinin ve şehit ailelerinin yanında olacaklarını dile getiren ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz neticesinde nasıl bir çözüm geleceği meçhul, bunun kaosu içerisindeyiz. Bu topraklarda barışın egemen olmasını istiyoruz. Barış ve demokrasi kavramlarının altında bir ihanet şebekesinin olduğunu görmekteyiz. Bu yapılan eylemler, terör hareketleri kürt halkına yönelik yapılan hareketlerdir.
Onların varlığına da tehdittir. Biz buradan Kürt kardeşlerimize sesleniyoruz; Karakollarınıza sahip çıkın, Mehmetçik’e sahip çıkın, bu vatana sahip çıkın! Çünkü bu vatanda birlikte yaşıyoruz. Lütfen onlara canlı kalkan olacağınıza gelin kara kollarımızın önünde askere canlı kalkan olun. Mehmetçiğimize, devletimize sahip çıkın. Terör örgütünü kapınızdan bacanızdan, fikriyatınızdan, sosyal hayatınızdan çıkarın; ozaman mutlu ve huzurlu Türkiyenin kanatları altında barış içerisinde yaşayabiliriz.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İKİ ÜÇ ALÇAĞIN TESİRİ ALTINDA KALMAYACAK”
Her gün şehit haberleri duymaktan üzgün olduklarını dile getiren Güzel, Türkiye’nin iki, üç alçağın tesrialatında kalmayacağına vurgu yaparak, “ Ama şuna inanıyoruz ki, biz büyük bir milletiz güçlü bir devletiz bu tür hadiseler dünde olmuştur, bugün de olmaktadır, yarında muhtemelen olacaktır. Büyük bir cihan imparatorluğunun varisleri olarak bu olaylara seyirci kalmamız mümkün değildir. Sizin evletlarınız bizim evlatlarımızdır, acınız acımızdır. Ama şuna inanıyoruz Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Misak-ı milli sınırları içerisinde bize teslimedilmiş olan Türkye Cumhuriyetini kanımızın sondamlasına kadar koruyacağız. Siz bedel ödediniz, evlatlarınızı şehit verdiniz; evlatlarınızın kanı üzerinde yeni bir ruh meydana geliyor. İnşallah bunun neticesi hayırlı olacaktır. Ülkemizde yeni bir bilinç oluşacaktır, buna yürekten inanıyorum.” dedi.
“ŞEHİTLER KÖŞESİNDE FOTOĞRAF ASACAK YER YOK!”
Her gün şehit haberleri almaktan yüreklerinin yandığını dile getiren Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik, şehit köşesinde fotoğraf asacak yer kalmadığının altını çizerek, “Kaç şehit daha vermemiz lazım? Anaların ağlaması artık yetmedi mi?” diye konuştu.
Tetik konuşmasına şöyle devam etti:“Bende şehit babasıyım. Yüreğimiz yanıyor, canımız acıyor. Şehit aileleri olarak bizim isteğimiz, artık bu Türk devleti çatsı altındaki siyasetçilerin bir olma vakti gelmiş ve geçmiştir. Siyasi partiler bir olup terörün kökünü kazımak için harekete geçmeleri gerekmektedir. Şehitlerin üzerinden siyaset yapmayı bıraksınlar. Bu saatten sonra olacak tek çözüm süreci PKK’nın tamamen temizlenmesi ve ülke içinde huzurun sağlanmasıyla mümkün olacaktır. Birkaç çapulcunun askerimizi, polisimizi, memurumuz, vatandaşımızı şehit etmesine artık göz yummak istemiyoruz. Gün birlik olma, gün harekete geçme, gün temizlik günüdür.”