Ünlü sanatçı Seda Sayan’ın ablası Nursel Yıldız yaklaşık iki sene önce fazla kiloları nedeniyle laparoskopik (kameralı) yöntemle tüp mide operasyonu geçirmişti.
İlk sene kilo vermesine rağmen ikinci senesinde tekrar kilo alımları başladı ve bugüne kadar aşağı yukarı ameliyata girmeden önceki kilolarının tamamını geri aldı. Bunun üzerine Nursel Yıldız bu tip durumlarda uygulanabilen çevrim, yani revizyonel cerrahi yöntemlerinden biri olan Roux-en-Y Gastrik Bypass operasyonu olmak içini Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fakı Akın’a başvurdu.
Bu konuda özellikle Belçika’da aldığı eğitimle oldukça tecrübeli olan Dr. Fakı Akın hastasında Roux-en-Y Mide Bypass ameliyatına çevrimi uygun gördü. Tekrar laparoskopik yöntemle ameliyat olmaya karar veren Nursel Yıldız, yaklaşık 1 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdi.
Yeni ameliyatında midenin bağırsakların başlangıç bölümüne bağlanmasıyla obezite cerrahisinin emilim azaltıcı yönteminide eklemiş olarak tekrar kilo verimine başlayacak olan Nursel Yıldız, bu defa uzun vadeli bir sonuca imza atmış oldu.
Ameliyatından yaklaşık 48 saat sonra taburcu olacak olan Nursel Yıldız’ın sağlık durumunun doktoru tarafından gayet iyi olduğu bildirildi.
Roux-en-Y Bypass ameliyatı Tüp Mide ameliyatı sonrası geri alınmış kiloları emilim azaltıcı bir yöntemle tekrar kilo verimine yönlendiren uzun vade de başarılı sonuçları olan bir ameliyat.