Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi tarafından görevden alınan öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya CHP milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Okan Cemal Yüksel de katıldı. Türkiye genelinde belirli illerde yüksek puanla kazanılan 44 okulun proje okulu olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulduğunu anımsatan Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, Eskişehir Anadolu Lisesinde 23, Eti Sosyal Bilimler Lisesinde 15 öğretmenin il emrine alındığını söyledi. Görevden alınan öğretmenlerin neye göre ve hangi kriterlere göre değerlendirme yapıldığını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soran Sungar’ın soruları şöyle:
“Okul müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri istişare yaparken hangi ortak değeri üstün kıldılar. Okul yöneticilerinde olduğu gibi proje okulu kadrolarını belirlerken liyakat ve tecrübelerin yerine yine yandaşlık mı hakim oldu? Aralarında başöğretmen unvanı olan, doktora yapmış, bir çok başarı elde etmiş ve ödül almış, alanında kendini geliştirmiş öğretmenler, yeterli ve nitelikli bulunmazken, mesleğinin ilk yılında, tecrübe ve deneyimi olmayan, adaylığı kalkmamış öğretmeni nasıl üstün kıldınız? Yarın hangi okullar proje okulu olacaktır? Sırada proje ortaokulları ve ilkokulları mı var? Proje okulu içeriği tamamen o okullara kendi kadrolarını atama projesi midir, yoksa o okuldaki çok başarılı beyin gücüne sahip öğrencileri kendi kadrolarıyla yönetme projesi midir?”
Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, bu atamaların keyfi olduğunu, köklü okulların işleyişini ve verimliliğini etkilemekle birlikte yeni bir hukuksuzluğa neden olarak ayrıştırıcı uygulamasıyla Milli Eğitim Bakanlığının bir yıkım bakanlığına dönüştüğünü öne sürdü.
"TBMM’DE BU SORUNU TAKİP EDECEĞİZ"
Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi üyelerinin Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Okan Cemal Yüksel ile birlikte katılan CHP PM Üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, öğretmenlerin hak mücadelesini desteklediklerini ve hep yanlarında olacaklarını söyledi.
Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel ile birlikte vali ve milli eğitim müdürünü ziyaret edip konuyla ilgili bilgi aldıklarını belirten Usluer, şöyle konuştu: “Ankara’da gerek bakanlık nezdinde gerek TBMM çatısı altında bu sorunların takipçisi olacağız." Usluer, ayrıca Dağlıca ve Iğdır’da şehitlerimiz olduğunu belirterek "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Sağduyu ve barış çağrısında bulunuyoruz. Toplumsal barış için birlikte olmalıyız” dedi.