Odunpazarı’nda bulunan tarihi bir bina, restorasyon öncesi etrafına şerit çekilerek muhtemel yıkıntılardan vatandaşların zarar görmemesi için koruma altına alındı.
Tarihi binanın restore edilmesi için çizilen çizimleri belediye görevlileri inceliyor. Belediyenin onay vermesi halinde restorasyonun başlayacağı öğrenilirken, ayakta zor duran binanın olası kazalara sebebiyet vermemesi için belediye ekipleri tarafından çevresine şerit çekti. Odunpazarının en işlek caddelerinden Kemal Zeytinoğlu caddesi üzerinde bulunan binanın, kaldırımda yürüyen insanlara zarar vermemesi amaçlandı.
Konu ile ilgili konuşan bina sahibi Mehmet Uzungel, "Bina çok eski bir bina. Restore edilmesi için çizimler tamamlandı. Belediye çalışanları çizimleri inceliyor. Kar yağışı sebebiyle bir kaç parçanın aşağı düştüğü söylendi. Ardından hemen şerit ile kaldırımdaki insanların güvenliğini belediye ekipleri sağladı. Belediye bu bina tarihi eser olduğu için çok hassas bir şekilde çizimi inceliyor ve aslına uygun inşa edilmesi için uğraşıyor. Onay çıktığı zaman bina yenilenecektir" dedi.