Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Gazi Mehmet Yeter, Dağlıca ve Iğdır’daki şehitlerle ilgili, “Her şehit oldukça biz gaziler, onlarla birlikte toprağın altına giriyoruz. Acılarımız tazeleniyor, yüreğimiz yanıyor” dedi.
Gaziantep’te gaziler ve esnaf odası başkanları son zamanlarda yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Yeter, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık ve Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör olaylarından duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Yeter, “Her şehit oldukça biz gaziler, onlarla birlikte toprağın altına giriyoruz. Acılarımız tazeleniyor, yüreğimiz yanıyor” dedi. Zor günlerin tekrar aşılacağını söyleyen gazi Mehmet Yeter, Türkiye’nin tekrar huzura kavuşacağını belirtti. Yeter, terör örgütüne ‘terör örgütü’ diyemeyenleri, nefretle, şiddetle kınadıklarını söyledi. Hainlerin elbet sonunun geleceğini ve Türklerin büyük bir millet olduğunu açıklayan Yeter, “Millet bayrak, vatan sevdalısı. Vatanına, bayrağına, dil uzatıldığı an tek yumruk, tek ses olmaya hazır” diye konuştu.
Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Kürt sorununun olmadığına vurgu yaptı. Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık da, içlerinin yandığını belirterek şunları söyledi:
“Bu olaylar Türkiye için iyi şeyler değil. Ciğerimiz parçalanıyor. Allah hepimize sabır versin. Bu işler iyi değil, inşallah bir an önce çözülür. Türk, Kürt, Alevi, Çerkez bir bütünüz. Biz halk arasında bir sıkıntı yok. Birçok ilde bakırcı esnaf var, bu insanlar dükkan açamıyor, bu insanlar zarar görüyor. Böyle bir iş olur mu? Hem haklarını savunuyorsun, hem sıkıntı veriyorsun. Yani savunduğun insana eziyet eden sensin. Bakın konuşmakta zorlanıyorum. Yani ne oluyor her gün?”
Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş ise, inşaat, elektrik işlerinin etkilendiğini söyleyerek, terör olaylarını kınadı. Keş, acılarının büyük olduğunu belirterek "Boğazımızdan lokma geçmiyor. Kim tatlı tatlı yiyorsa ben onun vatandaşlığından şüphe duyarım. Su değil kan içiyoruz, çok üzgünüz” şeklinde konuştu.