Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri halkın kalabalık olduğu yerlerde müzik çalarak, Samsun’un köy okullarındaki öğrenciler için kitap parası topluyorlar.
OMÜ Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri topluma hizmet dersleri kapsamında Samsun’un İlkadım ilçesindeki bulunan bir AVM’nin alanında müzikler çalarak çevreden geçen insanlardan köy okullarında okuyan öğrenciler için kitap almak için yardım beklediler.
Öğrenciler, ellerinde bulunan “OMÜ Sınıf Öğretmenliği yardımlarınız köy okullarında kitaba dönüşecektir” pankartıyla hem müzik çaldılar hem de şarkı söylediler.
Yaptıkları faaliyet hakkında bilgi veren OMÜ Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Şeyda Güven, “Bizim topluma hizmet dersimiz vardı. Biz de bunu için bir şeyler yapmak istedik. Burada hem insanlar eğleniyor hem de biz eğleniyoruz. Burada insanlarımızın izlemesi karşılığında yardımlarını bekledik. Bu bağışlanan paralarla da Samsun’da bir köy okulundaki ilkokul çocuklarına hikaye kitapları almayı düşünüyoruz. Bu etkinliğimiz sadece bugün için geçerli ama başka etkinliklerimizde olacak” dedi.