Çelebioğulları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi’nin katılımlarıyla Genç MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık-Lojistik ve Otomotiv Sektör Kurulları toplantısı Gerçekleştirildi.
Toplantının açış konuşmasını Genç MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Burak Babüroğlu yaptı. Babüroğlu konuşmasında, “Göreve geldiğimizde başlıca hedeflerimiz arasında yer alan Sektör Kurulları toplantımızın ikincisini siz kıymetli Gıda Tarım ve Hayvancılık - Lojistik ve Otomotiv Sektör Kurulları üyelerimiz ile gerçekleştiriyoruz. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden Çelebioğulları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Çiftçi’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür eder, Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Çelebioğulları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi ise Gıda Tarım ve Hayvancılık - Lojistik ve Otomotiv Sektör Kurulları üyelerine sektörlere ilişkin bilgi verdi.
1984 yılında çırak olarak başladığı baklava sektöründe bugün önemli marka olan Çelebioğulları Baklavaları’nı meydana getirmeyi başaran firma sahibi Mehmet Çiftçi, baklavadaki kalite ve damak lezzetini oluşturduktan sonra 1993 yılında şirketleştiklerini ve 1998 yılında ise marka tescilliğini aldıklarını dile getirdi. Baklavadaki lezzet sırrının ham madde de gizli olduğunu dile getiren Baklavacı Çelebioğulları sahibi Mehmet Çiftçi, markalaşmanın sırrını şöyle özetliyor:
“Baklavada ham madde çok önemli. Her imalatta farklı malzeme kullanırsanız lezzetinizi tutturamazsınız. Yağı kendi tesislerimizde üretiyoruz. Yine kullandığımız fıstığında büyük bölümünü kendimiz üretiyoruz. Kullanılan malzemelerdeki kalite aynı olduğu için müşterilerimize yılın her günü aynı lezzette baklava sunuyoruz” dedi.
İşin hilesi dürüstlük ilkesiyle çıktıkları yolda emin adımlarla yürüdüklerini dile getiren Çitçi, şube sayısını 6’ya yükselttiklerini söyledi. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlere baklavanın yanı sıra Gaziantep’e özgü baharat ve kuru yemişlerin satışını da yaptıklarını belirten Çiftçi, 6 baklava ve 3 baharat satış merkezi oluşturduklarını dile getirdi.
Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışındaki tüm fuarlara katılarak baklavanın ve dolayısıyla Gaziantep’in reklamını yaptıklarını dile getiren Çiftçi, “Bu bir sosyal sorumluluktur. Ticarette her şey para olmamalı. Biz her şeyimizi bu memleketimizde kazandık. Memleketimizin tanıtımını yapmayı da asil görev olarak görüyoruz. Bu nedenle elimizde baklava Evliya Çelebi gibi tüm fuarları dolaşıyoruz. Almanya, İtalya, Çin, Fransa ve daha birçok ülkede insanlara elimizle baklava ikram ederek, bu lezzeti anlatıyoruz. Meslekte en keyif aldığım şey, yeni tadan insanları sevinçli ve şaşkın bakışları oluyor. O insanlar sonraları Gaziantep’e geliyorlar ve bizleri buluyorlar mutlu oluyoruz” diye konuştu.
Çiftçi, Çelebioğulları Baklavanın büyümesindeki sırrı ise şöyle özetledi:
“Ticarette birinci kural dürüstlüktür. Hile yapan kendini kandırır. Ticarette zararda etseniz uzun vadede bir güven yatırımı yapmalısınız. Biz aile olarak işte bu felsefe ile yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada geçmişte zarar ettiğimiz ama asla kaliteden ödün vermediğimiz fedakarlığımız kredisini kullanıyoruz. Bizim için önce müşteri memnuniyeti ve istikrarlı bir lezzet oluşturmak son derece önemlidir”
Toplantının sonunda Başkan Babüroğlu, katılımcı Mehmet Çiftçi’ye konuşmalarından dolayı plaket takdim etti.