İslahiye Cumhuriyet İlkokulu ve İlçe Kütüphane Müdürlüğü tarafından 2013 yılında başlatılan ‘Kütüphanem Evim’ projesini sonuçlandı.
Dereceye girenlere ödülleri verildi. İlçe Halk Kütüphanesinde yapılan törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yüksel Beroje, Mustafa Özdemir, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Beyhan Akbaş, Müdür Yardımcıları Mehmet Kılıçve Osman Balıbay, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ökkeş Gökçe, öğretmenler ve veliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan İslahiye Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Beyhan Akbaş şunları söyledi:
"Tüm ekibimizle ve paydaşımızın yoğun katılımlı çabası ile hazırlanan “Kütüphanemiz Evimiz" projesinin okulumuza, ilçemize ışık tutmasını diliyorum. 2013 yılında başladığımız Kütüphanemiz Evimiz projesini bugün tamamlıyoruz.Projemizle okulumuz velilerinden en az 300 veli ve 700 öğrencimiz kütüphaneye üye yaptırıp bu sayının 3 katı kadar kitap alma ve okumayı hedefiyle bu projeyi başladık. Kütüphaneler eski çağlardan bu yana insanların hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane Asurlular tarafında kurulmuştur. Bu projeye katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Demirtaş’a, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürüne öğretmenlere velilere ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Törende okuma ile ilgili slayt gösterisin sonunda dereceye giren velilere ödüller verildi. Birinci olan Yazar Mehmet Deveciye ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş verirken kşunları söyledi:
“Öğrencilerimiz birinci derece eğitim öğretim kalitesi yükseltmek için kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunun bilincindeyiz. Kitap okumanın toplumun gelişmesinde çok önemli bir arguman olduğunu kanatiye bu organazsiyonu gönülden tebrik ediyor ve kutluyorum" dedi.
İkinci olan Yasemin Çetin’in ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Boreje ,üçüncü olan Polis Memuresi Hatice Şan’ın ödülü İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ökkeş Gökçe verdi.
Projenin başlatıldığı 2013 yılında kayıtlı üye sayısı 1086 olan öğrenci ve veli sayısının proje bitim tarihinde 3 bin 100 olduğu, İlçe Halk Kütüphanesi’nde 20 bin 525 kitap bulunduğu, kayıtlı üye sayısının ise 4 bin 40 olduğu belirtildi.