Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verebilmek için yaptırılan Mavikent konutlarının kayıtları başladı. Kira öder gibi uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Şahinbey Belediyesi binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Daha önce dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdığı Mavikent konutlarıyla 2 bin 340 dar gelirli aileyi ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi, projenin devamı olan Mavikent 4’üncü etap için kayıt almaya başladı. Kayıtların daha ilk gününde binlerce vatandaş Mavikent’ten ev sahibi olmak için başvuruda bulundu.
Sabahın erken saatlerinde belediye hizmet binasına gelmeye başlayan vatandaşlar aldıkları sıra numaralarıyla kayıt bürosuna 10’ar kişilik gruplar halinde alındı. Burada kimlik fotokopilerini ve iletişim bilgilerini veren vatandaşlar dilekçe doldurarak kayıt işlemlerini tamamladılar. Kayıt alımının ilk gününde bin 500 kişiye sıra numarası verilirken, sıra numarası alamayan vatandaşlara 30 Haziran tarihine kadar başvuru yapabilecekleri söylendi.
“AMACIMIZ BÜTÜN VATANDAŞLARI EV SAHİBİ YAPMAK”
Kayıt için sıra bekleyen vatandaşların yanına gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, amaçlarının Şahinbey de yaşayan bütün vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Mavikent 4’üncü etapta yapılacak 1000 konuttan sonra yine Mavikent 5’inci etapla 1000 konut daha yapılacağını dile getiren Başkan Tahmazoğlu, “Mavikent konutlarında daha önce 2 binin üzerinde ailemizi ev sahibi yaptık. O zaman ev sahibi olmak için konutlarımıza 12 bin kişi başvurmuştu. Talebin yoğun olmasıyla birlikte vatandaşlarımıza konutların devamının geleceğini söylemiştik. Bugün de yeni konutlarımız için kayıt almaya başladık. Konut yapımımız sadece burasıyla sınırlı değil. Özdemirbey caddesi üzerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında yaptığımız Çamlıca konutları da satışa çıktı. Buradan isteyen ev sahibi olabilir. Yine 702 konuttan oluşan Yeşilvadi konutları yakın zamanda satışa çıkacak. Yılsonuna kadar Perilakaya ve Yazıcık konutları da tamamlanarak satışa çıkacak. İlçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Şahinbey-Polateli sarasında yapılacak organize sanayi bölgesinde 250 bin kişinin yaşayacağı konut alanı oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra Küçük Sanayi Sitesi esnafımız için Bayramlı’da konut alanı yapıyoruz. Bu konutlarımız inşallah hayırlı uğurlu olur. Mavikent konutlarımızın da şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
KAYITLAR 30 HAZİRAN’DA SON BULACAK
Sırada bekleyen vatandaşlara megafonla seslenen Başkan Tahmazoğlu, konut kayıtlarının 30 Haziran tarihine kadar süreceğini ifade ederek farklı günlerde de kayıt yaptırabileceklerini ifade etti. Yapılacak 1000 konut için başvuru yapan ve şartları uyan aileler arasında kura çekileceği, kurada ismi çıkan şanslı ailelerin uzun vadede uygun ödeme koşullarıyla kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yakalayacağı bildirildi.