Mercedes Benz Türk A.Ş. İnsan Kaynakları Ekibi Gaziantep Üniversitesini (GAÜN) ziyaret ederek, intörn mühendislere seminer düzenledi.
MBT İnsan Kaynakları Bölüm Şefi Gürcan Gençel, İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan ve Zeynep Özlem Demir’den oluşan ekip, intörn mühendislik kapsamında Mercedes Benz fabrikasını tanıtarak, staj programları hakkında intörn öğrencilere bilgi verdi.
Seminerde Başak Pekdoğan, Gaziantep Üniversitesi’ndeki intörn programıyla Merc İntörn Mühendislik Programı, Mercedes Benz’deki Pep (+) programının örtüştüğü ana hatları öğrencilere anlattı. İntörn mühendislik programını Mercedes Benz olarak uygulayıp, desteklediklerini ifade eden Pekdoğan, “Yüksek Öğretim Kurulu’nun da üniversiteleri bu konuda destekliyor olması çok önemli. Şu anda hali hazırda intörn mühendislerimiz var. Stajlarını gerçekleştirdiler, oldukça da başarılılar. Burada daha fazla kitleye hitap ediyor olmak bizi ayrıca memnun ediyor. Bu doğrultuda Gaziantep Üniversitesinde olmamız çok önemli” dedi.
Mercedes Benz’in üretim merkezlerinden Aksaray Kamyon Fabrikası’nı öğrencilere tanıtan Pekdoğan, mühendislik fakültesi öğrencilerini teknik geziyle fabrikayı görmeye davet etti. Gaziantep Üniversitesi mezunu olarak dört çalışanı olduğunu, sayının her geçen gün artmasını öngördüklerini ifade eden Pekdoğan, “İntörn mühendislik kapsamında oldukça fazla başvuru alıyoruz. Şu anda altı arkadaşınız bizimle birlikte intörn mühendislik programına başladı. Bu sayının her geçen gün artmasını istiyoruz. Mezuniyet durumunda da bu arkadaşlarımız yeni mezun kadrolarımızın kapısını ilk çalacak ve kapılarını çalacağımız ilk kişiler olacak” ifadelerini kullandı.
Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan MBT İnsan Kaynakları Bölüm Şefi Gürcan Gençel, “Mezun olduğunuzda aldığınız diploma mutlaka size bazı birikimler katıyor. Bu birikimler işe girdikten sonra daha çok ortaya çıkıyor. Üniversitede hocalarınızla yaptığınız bir takım ortak projeler sonrasında iş hayatınızda bir işi çözerken oradaki tecrübeyi işin içine katarak ön plana çıkacaksınız. Potansiyeliniz daha çok vurgulanacak” diye konuştu.