SANKO Holding’in tekstil sektöründeki yatırımı, Türkiye tekstilinin dünyadaki gururu Sanko Tekstil, Gaziantep’te açılan 3. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı’nda (TRİKONFEX) stant açtı.
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 21. Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES) ile birlikte düzenlenen fuarın açılış törenine katılan Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, TOBB Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve diğer konuklar, Sanko Tekstil standını ziyaret etti.
SANKO Holding Onursal Başkanı da olan Abdulkadir Konukoğlu, konuklara Sanko Tekstil işletmelerinde dokunan ürünlere ilişkin bilgi aktardı.
SANKO TEKSTİL
Sanko Tekstil tesislerine ulaşan pamuklar 111 yıllık tecrübe, üstün kalite anlayışı ve modern teknolojiyle ipliğe dönüşüyor. 500 bin iğlik üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle alanında lider olan Sanko Tekstil, bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı iplik üreticileri arasında yer alıyor.
Örmede, 400’e yakın makinası ile Türkiye’deki en büyük üretim kapasitesine sahip olan Sanko Tekstil, dokumada yıllık 250 milyon metre denim üretim kapasitesi ile dünyanın sayılı tesislerindendir. Sanko Havlu tesisleri ise yılda 5.000 ton havlu - bornoz üretim kapasitesi ile sektörün önemli aktörlerinden birisidir.
SAĞLIK HİZMETİ
Bu arada, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi de fuar alanında açtığı stantta sağlık hizmeti sunuyor. Stantta, isteyen katılımcılara ve ziyaretçilere ücretsiz tansiyon ölçümü, şeker kontrolü hizmeti veriliyor, hastanenin tanıtımı yapılıyor.
ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ
Sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen ve dünya standartlarında hizmet verilen hastanede, acil servis, biyokimya, patoloji ve klinik mikrobiyoloji laboratuvarları, radyoloji, nükleer tıp, kardiyovasküler cerrahi, organ nakli merkezi, nefroloji, genel cerrahi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi, dahiliye, gastroenteroloji, endokronoloji, kulak burun boğaz, pediatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, plastik rekonstrüktif cerrahi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, nöroloji, psikiyatri, göğüs cerrahisi, dermatoloji, çocuk ve ergen psikiyatrisi ile üremeye yardımcı tedavi merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.