Son günlerde yaşanan olaylar ve artan çatışmalar dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, zor zamanlardan geçildiğini, şiddet dalgasının her geçen gün daha da arttığını ve son üç yıldır yaşanan huzur ve barış ortamının arındığını belirtti.
Ölüm haberleri aldıklarında içlerinin acıdığını söyleyen Kadooğlu, “Her gün gençlerimizin, çocuklarımızın ölüm haberlerini aldıkça acımız artıyor. Şehit haberleri ile evlere ateşler düşüyor. İnsanlar çocuklarını, eşlerini, babalarını kaybediyor. Bir yanda Cizre’de, Bismil’de, Diyarbakır’da, Batman’da insanlar evlerinde hapis durumda, çocuklarını bile göremiyor iken, bir yanda da ülkeyi ateş çemberine taşımak isteyenler şehirlerde provokasyonlar gerçekleştiriyorlar” dedi.
Ülkenin geleceği için ivedilikle yapılması gerekenlere de değinen Kadooğlu, “Ülkemiz için bir araya gelmekten başka şansımız yok. Çağrımızdır, hiç vakit kaybetmeden büyük bir masa kurmalıyız. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan, muhalefet parti liderleri, mecliste olmayan tüm siyasi partilerin liderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları, sendikalar, yazarlar, sanatçılar, edebiyatçılar, gençler, aktivistler aynı masa etrafında toplanmalıyız. Ülkemizi bugün yaşadığı yangından kurtarmak için egolarımızdan, kimliklerimizden, ön yargılarımızdan arınarak bir araya gelmeliyiz. Tarihteki ilk barış anlaşması olan Kadeş’in imzalandığı, insanlığa verilen ikinci şans için Nuh’un gemisinin yüzdüğü, Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Ahmede Hanilerin yetiştiği bu topraklarda yaşayan bizler, yeni bir başlangıç yapmalıyız.
Öncelikle TÜRKONFED olarak; PKK’dan şiddete hemen son vermesini, sınır dışına çekilmesini ve Türkiye’nin geleceğine kasteden bu şiddet sarmalından bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Siyaset kanallarının açık olduğu böylesine bir dönemde hala asker, polis, sivil insanların ölmesinin hiçbir izahı olamaz. Bununla birlikte terörle mücadele edilirken, bölgedeki sivil ve masum insanların mağdur edilmemesi, hayat haklarının korunması da dikkatle ele alınmalıdır. Zira halk seçimlere katılarak siyaseti desteklemiş ve barışın devam etmesi dileğini güçlü bir şekilde dile getirmiştir.
Ülkemiz, refah ve huzurumuz, bin yıllık dostluk ve birikimimiz uçuruma doğru gidiyor. Geleceğimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, hayatlarımızı kaybediyoruz. Geri dönüşü olmayan bir yola girmeden birlik olmalıyız. Yoksa çocuklarımıza söyleyecek sözümüz, bakacak yüzümüz olmaz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.