Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yazıcık Mahallesi’nde yapımı devam eden Yazıcık Konutları’nın yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek gösterilen Şahinbey Belediyesi tarafından bu yılın başlarında temeli atılan Yazıcık Konutları ana hatları ortaya çıkmaya başladı. Yazıcık Mahallesi’ndeki inşaat alanında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konutları yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.
“YAZICIK KONUTLARI BENİ HEYECANLANDIRIYOR”
Yazıcık Mahallesi’nin Gaziantep’in en eski mahallelerinden birisi olduğunu ifada eden Başkan Tahmazoğlu, “Buradaki tarihi yapılar yıkılarak yerine briketten yığma evler yapılmıştı. Bunlar hem depreme dayanıksız hem de kullanım bakımından son derce kötüydü. Biz aslında Yazıcık’a girerek çok zor bir alana girmiş olduk. Buradaki fiili yoğunluğu azalttık. Yaptığımız evler zemin artı 1 yada 2 kat oluyor. İnşallah konutlarımız yıl sonuna kadar tamamlanacak. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Kaba inşaatımız tamamlandı, artık sıhhi tesisat yapılıyor. Dış cephesi taş kaplama olacak evlerimiz güzel tarihi bir yapıya kavuşacak. Hem sokaklar geniş hem otopark alanları ile çocuk oyun alanı ile, spor alanı ile çok muhteşem olacak. Burası gerçekten beni de heyecanlandırıyor ve bir an önce bitmesini bekliyorum” dedi.
“MÜHİM OLAN ZOR OLANI BAŞARMAK”
İlçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Başkan Tahmazoğlu, rezevr konut alanları açtıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Perilikaya, Güzelvadi, Kahvelipınar, Çamlıca, Sakarya, Mavikent, Yeşilvadi gibi alanlarda konut çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız halkımıza hem depreme dayanıklı, hem kullanımı rahat, sıcağa soğuğa mukavemetli evler yapmak. Yeşil alanı ve çocuk oyun alanları bulunan konutlarımız vatandaşlarımızın rahatı için yapılıyor. Bekirbey Mahallesi ve Türktepe Mahallelerinde da kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak. Zor bir alan ama vatandaşımız hakkediyor. Mühim olan zor olanı başarmak.”