Gümüşhane Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları başladı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 5 gündem maddesi görüşüldü.
Toplantıda ilk olarak Güzeller Mahallesi’nde yapılan parka isim verilmesi hakkındaki gündem maddesi oy birliği ile Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu’na, Özgümüş ve Fatih Dolmuş duraklarının ücret tarifelerinin değiştirilmesi hakkındaki gündem maddesi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
Toplantıda daha sonra Kıbrıs Çarşısı’nda yapılacak olan modern pazaryeri projesi için İller Bankası’ndan kredi alınması hakkındaki gündem maddesine geçildi.
Gündem maddesi hakkında açıklama yapan Başkan Çimen, yaklaşık bir yıldır proje üzerinde çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Burada hazırlamış olduğumuz projemizi, hemen yan tarafta bulunan 2 tarihi binaya entegre olacak şekilde tasarladık. Vizyon bir proje tasarladık ve projemizin Avrupa’da dereceye girmesini bekliyoruz. Projemizin tamamlanması halinde şehrin en az 100 yıllık ihtiyacına cevap verecek bir pazaryerine kavuşmuş olacağız" dedi.
Projenin hayata geçmesi için birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, "Burada bulunan 6 işyeri var. Buradaki hak sahipleri ile anlaştık. Ayrıca projemiz 3 ay Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda bekledi. Sonunda projemiz kabul edildi. İşyerlerinin de yıkımına başladık. Önümüzdeki günlerde hafriyat boşaltma işlemlerine yeniden başlayacağız. Buradaki toplan inşaat alanımız 13 bin metrekare olacak. Zemin artı 3 kattan oluşacak olan pazaryeri projemizin içerisinde 115 araçlık otopark, 21 adet dükkan, kapalı pazaryeri, açık pazaryeri, kafe, teraslar ve çok amaçlı salonlar yer alacak. Geçtiğimiz aylarda projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. İhaleyi Kama inşaat kazandı. Kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız. Yapım süresi de 2 yıl olacak" diye konuştu.
Başkan Çimen, modern pazaryeri projesi ile şehrin modern bir pazaryerine kavuşacağını belirterek, "Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizde yıllardır ihmal edilen hizmetlerin başlangıcını verdik. Allah’ın izni ile vermeye de devam edeceğiz. Kısa zamanda büyük hizmetler yapmak istiyoruz. Modern bir kentte ne varsa, şehrimizde de olmasını arzu ediyoruz ve bu yönde çalışma yürütüyoruz" ifadelerine yer verdi.
Başkan Çimen’in konuşmasının ardından söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.