Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin rutin hizmet ve programlarının dışında gerçekleştireceği 8 milyon TL bedelli yatırımlar için Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.
İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan katıldı.
8 milyon liralık ek bütçeyle yapımı planlanan projelerin masaya yatırıldığı ve yol haritasının çizildiği toplantıda konuşan Vali Yavuz, planlamanın kırsalda yaşayan vatandaşların “ne güzel oldu” diyecekleri işler üzerine yoğunlaşmasını istedi.
KÖYDES, Yeşil Yol, Özel İdare, İller Bankası kanalıyla çok sayıda yatırımın köylerde zaten yapıldığını kaydeden Vali Yavuz, “Biz, 8 milyonla direk yaşamı etkileyen, ortak kullanıma etki eden, kalıcı ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen işler yapmalıyız. Mesela her ilçeye bir gölet bunlara bir örnektir.” dedi.
İlçe Kaymakamlarından vatandaşların memnuniyetini artırıcı çalışmalar yapmalarını isteyen Vali Yavuz, köy muhtarlarıyla mutlaka birebir muhatap olunacağını ve yapılacak işlere köy muhtarlarının da dahil edileceğini ve sorumluluk verileceğini söyledi.