Gümüşhane’de Türkiye Kamu-Sen İl Başkanlığı’nın organizasyonunda ‘Teröre lanet, şehitlere’ saygı yürüyüşü yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde Türk bayraklarıyla süslenen bisiklet, motosiklet ve otomobillerin öncülüğünde başlayan yürüyüşte, ellerinde “Terörü lanetliyoruz” pankartlarıyla yürüyen binlerce kişi “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Gümüşhane uyuma şehidine sahip çık”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “sloganları atarak, tekbirler getirerek Fatih Parkı önüne kadar yürüdü.
Yürüyüş sırasında çevre yollardan da ellerinde bayraklarla gruba dahil olanlarla yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşün sonunda basın açıklamasını Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Fevzi Akçay gerçekleştirdi. Akçay, “ Türkiye’de yaklaşık 3 aylık sürede yüzün üzerinde şehit verildiğini ve Türkiye’nin ateş altına alındığını ifade eden Akçay, bu çerçevede en başta siyasetçilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Herkes ayağını denk almalıdır. Türkiye’nin üç beş soysuza boyun eğmesi, küresel ve bölgesel güçlerin maşası olan hainlere göz yumarak teslim olması tam bir hayaldir. Kaybedecek vakit yoktur, çünkü başka Türkiye yoktur. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Terörü lanetliyor, amaçlarına ulaşamayacaklarını bir kez daha, çok kararlı ve güçlü bir şekilde duyuruyorum” dedi.
Yürüyüşe MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, MHP İl Başkanı Ali Ateş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nusret Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.