Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, dünya üzerinde Müslümanların baskı, şiddet ve asimilasyona maruz bırakıldığını ve özellikle Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerine yönelik insanlıkla bağdaşmayan uygulamalarının Ramazan ayında da devam ettiğini ifade etti.
Yeryüzünde huzur ve barış ortamının inşa edilmesinin dünya üzerinde akan Müslüman kanının durmasına bağlı olduğunu belirten Yakar, “Çin devletinin sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı Doğu Türkistanlı müslüman kardeşlerimize yönelik baskı ve zulümleri devam etmektedir. Oruç tutulmasına izin verilmeyen, ibadet yapmaları engellenen ve her türlü baskılarla inançlarından ve kimliklerinden uzaklaştırılmak istenen bu uygulamalar ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Dünya kamuoyu Gazze’de, Mısır’da, Suriye’de, Mora’da, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi ne yazık ki Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden gelmekte, katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmamaktadır" dedi.
Yakar, yaşanan zulümlerin biran önce durdurulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün devletlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, akan Müslüman kanının durması ve dünya üzerinde kalıcı barışın bir an önce inşa edilmesi temennisinde bulundu.