Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, üreticilerin ihtiyacı kadar ürün satmasını, kalanını emanete bırakmaması gerektiğini söyledi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2016 fındık sezonun tüm üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, uyarılarda bulundu. Karan, Türkiye’nin demokrasi sınavı verdiği bir dönemde fındık üreticisinin hasat hazırlığında olduğunu ifade ederek, “Millet olarak büyük bir demokrasi sınavı vermekteyiz. Ülkemizi bölme ve milli iradeyi yok etmek isteyenlerle karşı karşıyayız. Ama buna vatanını, milletini seven ve sahip çıkan fındık üreticileri olarak müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha belirtir, bu toprakların bekçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.
Kesinlikle bu yıl emanete ürün bırakılmamasını isteyen Karan, “Hiç kimse fındığımızın ortağı değil. Hiç kimse üreticinin ürünü üzerinden hesap-kitap yapmaya kalkışmasın. Acil ihtiyacı olan üreticilerimiz ihtiyacı kadar ürünü satsın işini görsün ama ihtiyacı olmayan üreticilerimiz kafasındaki fiyat piyasada oluşana kadar ürünü ne satsın nede emanet bıraksın” ifadelerini kullandı.