Giresun’da Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma ilk olarak Belediye’de daha sonra Giresun Öğretmen Evinde Valilik tarafından gerçekleştirildi.
Belediye binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde dilek ve temennilerini söyleyen Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, yaptığı açıklamada savaşların değil, barışın dünya da egemen olması dileklerini paylaşarak, tüm vatandaşların bayramını kutladığını ifade etti.
Giresun Valisi Hasan Karahan, bayramlaşmak için Öğretmen evinde düzenlenen programa katıldı. Burada bayramlaşmaya gelenleri kapıda karşılayan Vali Karahan’a Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, MHP Milletvekili Orhan Erzurum ve CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu eşlik etti. Vali Karahan burada yaptığı açıklamada, “Hem Giresun’daki hem de Giresun dışındaki hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Allah güzel günlerde buluştursun. Memleketimiz sıkıntılı günler yaşıyor, bunu da hep beraber atlatacağız. Daha güzel bayramlarda buluşacağız. Şu ana kadar yaşadığımız hiçbir olumsuz bir şey yok. Gerek trafik kazası gerekse kurban kazası çok şükür yoktur. Asayişte bir sıkıntımız yok. Havaların iyi olması tatilin de uzaması sebebiyle gurbetçilerimiz buradalar. Yoğun bir kalabalık yaşıyoruz. Bundan sonra herkes yavaş yavaş kendi işine dönecektir. Önümüzde seçim var. Bunun tatlı bir telaşı var. Bunu da huzur içinde atlatacağız. Gerekli tedbirlerimiz aldık, hemşehrilerimiz de duyarlı. Herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz.” dedi.