Tarihi ipekyolu üzerinde bulunan ve Giresun’da yayla turizmine büyük ivme kazandıracak olan Erimiza, Kulakkaya yayla yolu sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı.
Asfalt serme makinesinin üzerine çıkarak son asfaltı döken Vali Karahan, yolun tamamlanmasında emeği geçen İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barbaros Demirkaya ve diğer çalışanları kutladı.
Camili, Kulakkaya, Erimez yolunun tarihi İpekyolu üzerinde bulunduğunu belirten Vali Karahan, yıllardır Giresunluların yolun tamamlanmasını beklediğini söyledi.
Tamamlanan Camili, Erimez, Kulakkaya yoluyla birlikte yaylalara ulaşımın rahatlayacağını, böylelikle Giresun turizminde de canlanma olacağını kaydeden Vali Karahan, “Tarihi bir günü yaşıyoruz. Tarihi ipek yolu olarak bildiğimiz Erimez üzerinden Şebinkarahisar-Sivas’a kadar giden bağlantıyı sağlayan bu yola ilk defa asfaltla tamamlamış olduk. Gerçekten tarihi bir gün. Yaklaşık bu sene 18.6 km. bu yola asfalt yaptık. 50 bin ton asfalt malzemesi harcadık. 5.6 milyon da para harcadık. Asfalt faaliyetlerimiz bu sene hızlı bir şekilde devam ediyor. Özel idaremiz alt yapısı sağlam hem planeti olsun hem araç gereç, finişheri ve kamyonuyla ciddi bir alt yapıya sahip. Hayırlı olsun" dedi.