Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 14. Proje Başvuru kabul dönemi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
TKDK tarafından 14. Proje çağrısı kapsamında desteklenen sektörler ve başvuru şartları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.
İl Koordinatörü Özgürsoy, yaptığı konuşmada, 17 Nisan 2015 tarihinde başlayan ve 5 Haziran 2015 tarihinde sona erecek olan, 14. proje kabul dönemi süt hayvancılığı hibe destekleri kapsamında, süt inekçiliğine 10 ila 120 başlık ahır, süt keçi veya koyunculuğuna 50 ila 500 başlık ağıl yapımına bina ve makine ekipman hibe desteği sağladıklarını, mevcut yatırımların yenilenmesine veya sıfırdan işletme kurmaya yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe desteği sağladıklarını söyledi.
Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir de tarım ve hayvancılıkla ilgili sektörlere yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara her konuda yardımcı olunacağını söyledi.
İl Koordinatörü Özgürsoy, gerçekleştirilecek olan proje yatırımları kapsamında, yeni işletmelerin inşaat işleri, mevcut işletmelerin genişletilmesi ve yenilenmesi, süt sağım üniteleri, yem ve gübre yatırımları, işletmelerin enerji ihtiyaçlarına yönelik güneş enerjisi yatırımları, proje danışmanlık giderleri gibi konularda hibe desteği sağladıklarını aktardı. Toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Özgürsoy, tüm sektör temsilcilerine, toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Antakya Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, TKDK Hatay İl koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hatay Süt Üreticileri Birliği Hatay İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Lütfü Danahaliloğlu ve üyeleri, Hatay İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Hatay İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çınar ve üyeleri ile sektör temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.