Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Devlet Hastanesinde baş gösteren doktor sıkıntısı yüzünden acil servis hizmetlerinde icapçı uygulamasına geçildiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Devlet Hastanesinde görevli Başhekimin uzmanlık sınavını kazanması ve bir aile hekiminin de ücretsiz izine ayrılmasının ardından baş gösteren doktor sıkıntısı yüzünden acil servis hizmetlerinde icapçı uygulamasına geçildi. Yetkililer yeterli doktor atanıncaya kadar hastanede 17.00-08.00 saatleri arasında icapçı uygulamasına geçileceğini, sadece acil olduğu değerlendirilen hastalara hizmet verileceğini belirterek, vatandaşların hastanenin acil servisine acil durumlarda başvuruda bulunmalarını istediler.
Hisarcık Devlet Hastanesinde yeterli doktor ve laborant olmaması nedeniyle mesai saatleri dışında mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, ”İlçemizde mesai saatleri dışında muayene ve tahlil için il ve çevre ilçe devlet hastanelerine gitmek zorunda kalıyoruz. Bu durum bizleri maddi ve manevi olarak zor durumda bırakıyor. Hastanemize bir an önce yeterli doktor ve laboratuar teknisyeni atanmasını istiyoruz.” dediler.(MA-EFE)