Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül başkanlığında toplanan oda başkanları son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.
KESOB Başkanı Ömer Sevengül, KESOB yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanları adına yaptığı açıklamada, her geçen gün şehit haberlerinin gelmesinden herkesin rahatsız olduğunu içlerinin kan ağladığını ifade ederek, “Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ülkemizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız tek yürek olmamızdır. Bizlerin ortak sevdası her zaman vatanımız ve milletimiz olmalıdır. Aylardır şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve emniyet mensuplarımızı rahmetle anıyor, son günlerde ulusumuzun bölünmez bütünlüğüne kast eden terör olaylarını lanetle kınıyoruz. Bu saldırıların yapıldığı bölgelerde esnafımıza zorla kepenk kapattırmaları veyahut mecburen kepenk kapatmaları esnafımıza ve ülkemize gün geçtikçe daha çok zarar vermektedir“ dedi.
Kendilerinin kısıtlı miktardaki sermayesine, el emeğini, göz nurunu ve alın terini katan bununla ülke ekonomisine katkıda bulunan zanaatkarlar olduğunu ifade eden Sevengül, “İnsan olarak etnik ayrımcılığa karşı olduğumuzu Türk’ün ve Kürt’ün kardeş olduğunu bin yıldan beri kardeş olarak yaşadığını ve bundan sonrada kardeş olarak yaşayacağı inancını taşıdığımızı ve hiçbir aşağılık terör örgütün birlikteliğimizi bozmayı başaramayacağına inancımız tamdır. Bu vesileyle aziz Türk milletine ve şehit yakınlarına taziyelerimizi bildirir yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen kahpeler de şunu bilsin ki aziz Türk milleti ve devletimiz var oldukça emellerine ulaşamayacaklardır” dedi.