Kilis’te, engellilerin toplumla bütünleşmelerinin sağlanması ve ekonomik özgürlüklerini kazanarak hayatlarını kendi başlarına devam ettirebilmeleri için MÜSİAD ile Ekrem Çetin Özel Eğitim Okulu arasında protokol imzalandı.
MÜSİAD’a üye işletme ve şirketlerde bu bireyler için staj imkanı sunulması ile ilgili Ekrem Çetin Özel Eğitim Okulu Müdürü Rıdvan Demir ile MÜSİAD Kilis Şube Başkanı Mehmet Akil Teksabuncu arasında protokol imzalandı.
Protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla özel eğitim mesleki eğitim merkezleri ile özel eğitim meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerden staj yapacak olanları belirleyerek MÜSİAD’a iletecek. MÜSİAD ise, bu öğrencilere uygun staj imkanlarının sağlanması için gerekli çalışmaları yürütecek. Öğrenciler, staj gördükleri yerlerde okullarını bitirdikten sonra daimi olarak istihdam’da edilebilicek.
MÜSİAD Kilis Şube Başkanı Mehmet Akil Teksabuncu, “Bu protokolün amacı, üyelerin üzerinde farkındalık oluşmasını sağlamak, gerekli adımlarını atmak, promosyonunu, desteğini, ilgisini yerine getirilmesini sağlamak, sadece kağıt üzerinde kalan iki imza olarak bırakmamaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin yaptığı ürünlerinin ekonomik değer olarak iş gücü piyasasında kabul görmesini sağlamaktır" diye konuştu.