Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılı öncesi bir dizi seminer programı düzenledi.
Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça Öğretmenleri ile İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Ortaokullarında görev yapan tüm branş öğretmenlerine yönelik “İz Bırakan Bir Muallim: Mahir İz, Empatik Bir Yaklaşım: Modern Çağda Öğrencilerimizin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak, İlham Veren Öğretmenler ve Unutulmayan Öğretmenlik Hatıraları ve Akademik Başarıyı Olumlu ve Olumsuz Etkileyen Faktörler ve Alınacak Tedbirler” konulu seminer düzenlendi.
100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin ilk gününde yapılan oturumuna Vali Orhan Alimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve personeli ile öğretmenler katıldı.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ali Öztürk’ün “İz Bırakan Bir Muallim: Mahir İz” konulu konferansı ile başlayan programın ikinci oturumunda Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’in “Empatik Bir Yaklaşım: Modern Çağda Öğrencilerimizin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak” konulu konferansı ile seminer sona erdi.
Seminerlerin ardından sunumu gerçekleştiren öğretim görevlilerine hediyelerini vermek üzere kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu Mahir İz gibi alim ve muallimlerin çoğalması gerektiğini ifade ederek semineri düzenleyen İl Milli Eğtim Müdürlüğüne teşekkür etti.