Erasmus ve Mevlana Değişim Programı öğrencileri, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan eşliğinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a veda ziyaretinde bulundu.
Litvanya, Letonya, Malezya ve Romanya’dan gelen 2’si Mevlana, 18’i Erasmus Değişim Programı öğrencisi, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret ederek, veda etti.
Değişim programı öğrencilerinin Karabük’ün kültürel elçileri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat, “Karabük Üniversitesi olarak değişim programlarına ayrı bir önem vermekteyiz. Erasmus ve Mevlana Değişim Programları öğrencilerimizin kariyerlerine büyük katkı sunmaktadır. Aynı zamanda da kültürel zenginliği de beraberinde taşımaktadır. Sizler burada hem eğitim gördünüz, hem de tarihi ve kültürel değerleri görerek yaşadınız. Umuyorum ki buradan güzel hatıralarla ayrılıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Ayrıca Rektör Polat, Erasmus programı kapsamında 24 Avrupa Birliği ülkesindeki 147 üniversiteyle ve Mevlana programı kapsamında 60 üniversite ile anlaşmaları olduğunu belirtti.
Karabük Üniversitesini çok beğendiklerini ifade eden değişim programı öğrencileri, Karabük Üniversitesi’nde eğitim görmekten mutluluk duyduklarını, Karabük’te kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a ve Karabük Üniversitesi bünyesindeki herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.