Artvin Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve beraberindeki heyet, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli’deki maden varlığı nedeniyle başlayan çalışmalardan dolayı, ilçe halkının doğru bilgilere ulaşabilmesi ve bu konuda tecrübesi olan ilçelerden faydalanması amacıyla Yusufeli Belediyesinin organizesiyle maden sahalarını inceleme gezisi düzenlediklerini ve Küre ilçesinde bulunan maden ocağında da bu kapsamda inlemelerde bulunduklarını söyledi.
Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in başkanlığında gerçekleştirilen geziye maden çalışmalarından etkilenen köy muhtarları, belediye meclis üyeleri, sendika temsilcileri, Yusufeli’deki basın mensupları ve toplumun değişik kesimlerinden temsilciler katıldı.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Küre bakır işletmeleri çok eski bir tarihe dayanan geçmişi var, daha önceden burayı devlet işletiyordu özelleştirmeden sonra Cengiz İnşaat firması işletmeye başladı. Tekniğe uygun böyle projelerin karşısında durmamak lazım, bende çevreciyim, çevreyi savunan bir kişiyim çevreye zerre kadar zarar gelmesini istemem yaşayan biziz. Yaşadığımız sürece de bizlere zarar verecek şeyleri yapmak istemeyiz. Günümüzde artık teknoloji hızla ilerliyor, bu gibi madenlere de ihtiyacımız var. Bugün bakır madeni her şey bakır üzerine kurulmuş, elektrikten kablosuna kadar her türlü şeylerde bu madenden yararlanıyoruz” dedi.
Tahsin Babaş, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve beraberindeki heyetin Kastamonu Belediyesine yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.