Atatürk Ortaokulu’nda 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle yıl sonu eğlencesi düzenlendi.
Kastamonu’nun Daday İlçesinde Atatürk Ortaokulu’nda 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle yıl sonu eğlencesi düzenlendi. Okul idaresi tarafından her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen yıl sonu eğlencesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Selahattin Yanık yaptı. Yanık konuşmasında tüm katılımcılara ve programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Biten eğitim yılının sonunda elde edilen başarıyı kutlamak ve sekizinci sınıf öğrencilerini uğurlamak üzere bu programı düzenlediklerini bildiren Yanık, okulda her öğrenciyi bando, folklor, tiyatro ve diğer proje çalışmaları etkinliklerine katarak onlara sorumluluk duygusu haklarını arayıp alabilmeleri her şartta ve ortamda başarılı olabilme davranışı kazandırdıklarını bildirdi. Yanık konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Eğitimde başarılı olabilmek için uygun ortamlar gerekiyor. Ama okulumuzda kütüphanemiz yok, öğretmen odamız yok, laboratuar yok. Deneme sınavları yaptık, çoğu zamanda bu sınavları kendimiz yazarak öğrenciye verdik. Daha iyi ve verimli eğitim nasıl yaparız aramızda tartıştık. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl bu yılında tecrübesini alarak daha başarılı çalışmalar yaparız."
Skeçlerin oynandığı, playback gösterilerinin olduğu, şarkıların ve şiirlerin söylendiği yıl sonu programında en çok ilgiyi ve alkışı, Kastamonu- Daday şivesi ile hazırlanan ve programa gelenleri gülmekten geçiren dört perdelik "Ne giysem Yakışmaya" adlı tiyatro gösterisi aldı. Programda ayrıca yine öğrenciler tarafından hazırlanan "Komedi Dans Üçlüsü" de gelen misafirler tarafından ilgi ile izlendi. Programda veda konuşmasının sekizinci sınıf öğrencisi Beste Bıyıklı yaptı. Program 8. sınıf öğrencilerinin ’’Arkadaş, Fesubanallah’’ adlı şarkıları hep bir ağızdan seslendirmeleri ve Türk Sinemasının ve Hababam Sınıfının unutulmaz karakteri Adile Naşit’in canlandırdığı Hafize Ana’nın gösterisi ile son buldu. Gecenin sonunda ise öğrenciler öğretmen ve aileleri ile birlikte okul bahçesinde havai fişek, maytap, meşale ve müzik eşliğinde eğlenerek,yoğun ve stresli geçen ders yılının yorgunluğunu attılar.