Kayseri Genç Girişimciler Derneği (KGGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy artan terör olaylarına tepki göstererek, Kayseri’de her eve Türk Bayrağı asma kampanyası başlattıklarını söyledi.
KGGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy, “Her eve şanlı Türk bayrağının asılmasının bizi biz yapacağı umuduyla vatandaşlarımızı dernek merkezimizden şanlı Türk bayrağımızı ücretsiz olarak temin edebilirler” dedi. Başkan Gülsoy açıklamasını şöyle sürdürdü; “2009 yılında ‘Habur rezaleti’ ile başlayan kirli süreç, bugün şehitlerin tabuta sarılı Türk bayraklarının habercisi değil miydi? Terör örgütü ile Oslo’da yapılan gizli görüşmeler hükümet tarafından önce reddedilmiş, şifreler çözülünce kabul edilmek zorunda kalınmıştır. İmralı’daki eli kanlı bebek katili bölücü başı ile müzakereleri meşru hale getirmek için hem hükümet temsilcileri, hem MİT yetkilileri, hem de ‘İmralı Heyeti’ diye oluşturulan bölücülerin siyasi uzantıları gaflet, dalalet ve hatta hıyanete imza atmışlardır. Hükümetin sevk ve idaresiyle, sözde aydınlardan oluşturulan ‘Akil Heyetinin’ akla aykırı tutumları, duyarlı Türk Milleti tarafından reddedilmiştir. Diyarbakır’da terör örgütü ve yandaşlarıyla pervasızca ‘megri megri’ çığırtkanlığının dönemin başbakanı ve hükümet temsilcileri ile birlikte yapılması Türk Milletinin gönlünü derinden yaralamıştır. ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ olarak adlandırılan ve televizyon kanallarından poz poz görüntüleri, açıklamaları yayınlanan ucuz siyaset, kirli pazarlığın bilinen son halkası olmuştur.
Tüm bunlardan hareketle cesaretlendirilen ve kendilerine zemin yaratılan bölücüler, temsilcileri ve tetikçileri ‘PKK sizi tükürükle boğar’, “sırtımızı PKK’ya ( PYD, HPG, YPJ) yasladık, ‘Özyönetimimizi ilan ediyoruz’ deme hadsizliğine ve alçaklığına düşmüşlerdir. Başından beri tüm süreçlerde, hükümet tarafından uygulanan politikaların/politikasızlığın yanlış olduğunu ülkede gerilim, kaos ve hatta terörist saldırıların olabileceği uyarısında defalarca bulunduk. Tabuta sarılı Türk bayrakları, feryadı göğü delen anaların ağıtı, şehitlerin tabutuna koşan çocuğun ‘hangisi benim babam’ diyen yürek yakan sorusu. Yönetim ve sevk iradesini elinde bulunduran karar verici hükümet Türk Milletinin sabrını zorlayan, Türk Milletini acılara boğan, kirli sürecin önüne geçerek teröre karşı köklü ve kesin çözümü acilen üretmelidir. Hükümet vatanın savunulması adına asil Türk Milletini, şiddetin ve sokak hareketinin bir parçası olmaya itmemelidir. Gönülleri şehit acısı ve vatan sevgisi ile yoğrulmuş Türk Milletinin sabrı daha fazla zorlanmamalı dağdaki, ovadaki, şehirdeki, kamudaki ve en önemlisi meclis de ki hainlere gereken cevap devlet eliyle acilen verilmelidir. Bilinmelidir ki; ‘Dünyadaki en zor şey Türkleri ayağa kaldırmaktır, ikinci en zor şey de tekrar yerlerine oturtmaktır. Bu vesile ile vatanımız ve bayrağımız için canlarını esirgemeden feda eden, Hakk’a yürüyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve büyük Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Her eve şanlı Türk bayrağının asılmasının bizi biz yapacağı umuduyla.”