Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Kayseri’ye yeni bir fuar alanı yapılmasının gündemde olduğu vurgulandı.
KAYMOS tarafından düzenlenen 2. Geleneksel İftar Programı’na kentte bulunan şehit aileleri ve gaziler ile birlikte Doğu Türkistan’dan Kayseri’ye gelen vatandaşlar katıldı. İftar sonrası konuşan KAYMOS Başkanı Mahmut Alak, programa katılan şehit aileleri ile Doğu Türkistanlılara teşekkür etti. Daha sonra konuşan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise iftar öncesi Kayseri’nin geleceği için kıymetli bir toplantının yapıldığını vurgulayarak, “Kayseri’nin fuar ve kongre merkezi konusunda ortak mutabakat sağlanmıştır. Ümit ediyoruz ki bu yapılacak fuar ve kongre merkezi Kayseri’de üretilen ürünlerimizin yurtdışında pazarlanmasına ve sanayimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise kurulması planlanan kongre ve fuar merkezi çalışmalarıyla alakalı bir araya geldiklerini söyledi. Hiçyılmaz, “Yapmış olduğumuz toplantıda epey bir mesafe alındığını söyleyebilirim. Tabi Kayseri ulaşılabilirliği bakımından en iyi illerden biri olması fuar organizasyonunun en iyi yapılacağı müstesna illerden bir tanesi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yapılan toplantıda gerekli bir tesisin kurulmasının gündeme geldiğini vurguladı.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, “Bugün KAYMOS’un organizesinde Kayseri gibi Anadolu’nun bağrında önemli bir ticaret ve sanayi merkezinin gittikçe büyüyen ve gelişen sanayisinin ihtiyaçlarından olan yeni bir fuar merkezini görüşmek için bir araya geldik. Kayseri’de bir fuar merkezi var. Ancak görüldüğü gibi ihtiyacı karşılamıyor. Biz ek olarak çadırlar kurarak hoş olmayan görüntülerle ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.