Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yeşil Mahalle’de ilki açılan Semt Konakları’ndan kalan 7 tanesinin de bitme aşamasında olduğunu söyledi.
Semt konaklarının mahalle sakinlerinin hayatına renk katacağını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “1 milyon lira maliyetle gerçekleştirdiğimiz ilk semt konağını Yeşil Mahalle’de hizmete sunmuştuk. Semt konaklarını diğer mahallelerimize de yaygınlaştıracağımızın müjdesini vermiştik. Beyazşehir, Kayabaşı, Ziya Gökalp, Mimarsinan, Mevlana, Boztepe, Yeni Mahalle olmak üzere 7 mahallemizde daha yapımı devam eden semt konakları da bitiyor, son rötuşları yapılıyor" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, Yeşil Mahalle Semt Konağı kullanılmaya başlandıktan sonra çok doğru bir iş yapıldığının görüldüğünün altını çizerek, "Semt Konağı gibi tesislerimizi hayata geçirerek; bazı kamu hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına getirmeyi, sosyal yaşantısını kolaylaştırmayı, insanlar arasındaki kaynaşmayı ve dayanışmayı, güçlendirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla mahallelerin ve vatandaşın sorunlarına en kısa sürede, en kalıcı ve en etkin çözümleri ürettiklerinin altını çizerek," Olası sorunları da doğmadan önlemiş oluyoruz. Proje odaklı belediyecilikle de vatandaşın ihtiyaç duyduğu, hayatını kolaylaştıracak, Kocasinan’ı geleceğe taşıyacak, projeleri uyguluyoruz. Projelerimizle, hizmetlerimizle ve yaptığımız doğru işlerle konuşulmak istiyoruz. Semt konaklarıyla Kayseri’de ilk, farklı, yeni ve fonksiyonel bir sosyal tesisle çok farklı mahalle ihtiyaçlarını bir arada gidereceğiz. İnsan ve proje odaklı, mahalle kültürünü canlandıran, imar durumu müsait, mülkiyet problemi olmayan mahallerimizde semt konağı yaptık. Çocuklar için mekan, fatura ödeme merkezi, muhtar evi, her yaştan insanın, özellikle yaşlılarımızın faydalanabileceği sohbet evi, çok amaçlı salon, taziye, nikah ya da hanımlarımızın toplantılarını yapabilecekleri mekanlarla donattık" diyerek sözlerini bitirdi.