Kayseri İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteğiyle uygulamaya koyduğu sağlık turizmi projesi kapsamında düzenlenen İngilizce eğitimi tamamlandı. Kamu hastanelerinden hizmet alan yabancı hastalar ile etkili iletişim kurabilmek ve doğru tedaviyi uygun zamanda sağlayabilmek amacıyla düzenlenen eğitimlere yabancı hastaların hizmet alırken karşılaşması muhtemel birimlerde görev yapan 50 sağlık çalışanı katıldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilen proje kapanış toplantısında kursiyerlere eğitim sertifikaları ve katılım belgeleri verildi. Programda konuşan Kayseri İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın; “Sağlık Turizmi, Kalkınma Bakanlığının 2014-2018 hedefleri arasında yer alan ve çeşitli kurumlar tarafından da desteklenen bir politika. Bu bağlamda biz bu projeyi ORAN Kalkınma Ajansının desteğiyle sizlere sunma imkânı bulduk. Kısa süreli olan bu kursta bizim hedefimiz, sizlere bu kursu vererek, etrafınızdaki insanlarda da bir farkındalık oluşturup, yabancı dil konusunda bir mesafe almamız gerektiğinin mesajının iletilmesiydi. Projenin ORAN Kalkınma Ajansı tarafından bize verilmesi önemliydi. Önümüzde bir kampüs hastane projemiz var. Bu proje gerçekleştiği anda da biz kendi insanımızı tedavi etmek yanında bir o kadar da yurt dışından bize tedavi olmak için gelen insanların ihtiyaçlarını karşılar duruma geleceğiz. Bu hususta iletişim çok önemli. Yabancı dilin öğrenilmesinde ve pratik olarak kullanılmasında bazı sıkıntılar olabiliyor. Birçok insanımız bilmesine rağmen kullanamıyor, kullanırken de bir takım hatalar yapıyor veyahut öz güven noktasında bazı problemler oluyor. Biz bundan sonraki süreçte, bu farkındalığı oluşturduktan sonra sizlerin de kendini geliştireceğini düşünüyoruz” dedi.
Dr. Özyalçın ayrıca, Kayseri’nin il olarak sağlık turizminde bir takım hedefleri önüne koymuş durumda olduğunu ve önümüzdeki haftalarda oluşumunda özel dâhil çeşitli paydaşların da yer alacağı bir dernek kurma çalışmasının olacağını, bu dernekte görev almak isteyen istekli arkadaşlar olursa da irtibata geçerek görev alabileceğini belirtti. Programın kapanışında kurs süresince özellikle katılım sağlayan kursiyerlere, ORAN kalkınma ajansının yetkililerine ve öğretmenlere teşekkür edildi.
Proje kapsamında iki ayrı grup halinde 50 sağlık personeli yabancı dil eğitimi aldı.