Kırklareli’nde 2015 yılı Mayıs içerisinde meydana gelen 100 trafik kazasında 122 vatandaşın yaralandığı, 1 kişinin de öldüğü açıklandı.
Kırklareli’de trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valilik gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde toplam 11 bin 881 araç kontrol edilirken kusurlu bulunan 733 araca trafik idari para cezası tatbik edildi.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Mayıs ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 137 aracın trafikten men edildiği, 60 sürücünün ehliyetine el konulduğu bildirildi.
Açıklamada, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde Kırklareli sınırlarında toplam 38 maddi hasarlı, 61 yaralamalı ve 1 ölümlü olmak üzere toplam 100 trafik kazası meydana geldiği, meydana gelen kazalarda 122 vatandaşın yaralandığı, 1 kişinin de öldüğü kaydedildi.
30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’nun 3. toplantısında kabul edilen ’Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ çerçevesinde, Kırklareli’de her gün ekipler tarafından farklı zaman aralıklarında araç sürücülerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "Yapılan bu eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra denetleme faaliyetlerine de devam edilmekte olup, 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde yapılan kontrollerde 2 araç sürücüsüne ’Hız limitlerini İhlalden’, 6 araç sürücüsüne ’Emniyet Kemeri Takmamaktan’ dolayı trafik idari para cezası tatbik edilmiştir. Ayrıca 2012/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile ülkemizde meydana gelen trafik kazaları sonucu ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmiş, ülkemizde ve ilimizde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, Başbakanlık Genelgesi kapsamında kazaların azaltılması için verilen hedefler doğrultusunda, ilimiz merkezinde İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Edirne Caddesi, Eriklice Caddesi üzerinde sabit olarak çevirme yapmaksızın, şehir içindeki diğer bütün güzergahlarda ise seyir halinde radarla hız denetimleri her gün aralıklı olarak ekiplerimizce yapılmaktadır. Yıl içerisinde ilimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir" denildi.