Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AB uzmanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı’nda bir toplantı düzenledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Gemi Kaynaklı Atıkların Sebep Olduğu Deniz Kirliliğinin Önlenmesi için Kapasite Artırılmasına İlişkin IPA Teknik Yardım Projesi” kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Uzmanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı yetkilileri İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Kocaeli’deki liman, tersane, balıkçı barınakları ve yolcu iskelesi gibi tüm kıyı tesislerine gelen gemilerden toplanan atıkların yönetimi görüşüldü. Katılımcılar, denize kıyısı olan 15 Büyükşehir Belediyesi’nden sadece İstanbul ve Kocaeli’nin tek elden yürütmüş olduğu bu faaliyetlerin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini ve limanların söz konusu uygulamadan çok memnun olduğunu belirtti.
Gemi atıkları toplama faaliyetleri de yerinde gören Bakanlık yetkilileri, çalışılan projenin tamamlanması ile birlikte gemilerin atık verip vermediğinin online olarak ilgili birçok kamu kurumu tarafından takip edilebileceğini ve denetimlerin daha kolay hale geleceğini kaydetti.