Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu güreşçiler, elmalı güreşlerinde bir ikincilik bir de üçüncülük kazandı.
Bu yıl Antalya’nın Elmalı ilçesinde 663.’sü düzenlenen tarihi Elmalı yağlı güreşlerinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu güreşçiler 2 madalyayla döndü. Başpehlivanlıkta Faruk Akkoyun, deste büyük boyda Tunahan Özgül büyük performans göstererek kürsüye çıktı. Faruk Akkoyun çayırda ilk turda İzmitli Sezgin Yüksel’i, ikinci turda Antalyalı Ali Altun’u, üçüncü turda da bu yıl Kırkpınar baş pehlivan üçüncüsü olan Sancaktepe Belediyesporlu Serhat Balcı’yı puanlama dakikalarında yenerek dördüncü tura yükseldi.
Dördüncü turda ise Samsun Ladikli Serhat Gökmen’i de puanlamada yenen Faruk Akkoyun yarı finale kaldı. Yarı finalde ise 2015 yılı tarihi Kırkpınar başpehlivanı Antalyalı Orhan Okulu ile eşleşen Akkoyun, iç kazık ters paça oyunuyla yenilerek Elmalı güreşlerinin üçüncüsü oldu. Orhan Okulu ise yine Antalya bölgesinden 2013 yılı başpehlivanı İsmail Balaban ile finale karşılaştı. Normal sürede yenişemeyen pehlivanlar, puanlamanın uzatma dakikalarında Orhan Okulu’nun puan almasıyla sonuçlandı. Okulu, bu sonuçla üst üste elmalı güreşlerinde üçüncü kez başpehlivan oldu.
Deste büyük boyda ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Tunahan Özgül, 80 rakibi arasından birinci turda normal sürede Balıkesirli rakibini yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci ve üçüncü turlarda Antalyalı rakiplerini yenen Özgül, dördüncü tura yükseldi. Dördüncü turda Samsunlu rakibini puanlama süresinde yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı. Yarı final müsabakasında Ankara Büyükşehirli rakibiyle normal sürede berabere kalan Özgül, uzatma süresinde altın puanı alarak finale adını yazdırdı. Finalde Balıkesir Büyükşehir Belediyesporlu Özgür Kapan ile karşılaşan Tunahan Özgül uzatma dakikalarında 1-0 yenilerek deste büyük boyda ikincilik kürsüsüne çıktı.