İzmit Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği Tarımsal Ürünler Festivali 18-19 Eylül tarihlerinde Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bulunan Doğu Kışla Parkı’nda yapılacak.
İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Tarımsal Ürünler Festivali bu yıl ilk kez yapılacak. Köylerde üretilen tarımsal ürünlerin kentle buluşturulmasını amaçlayan festival ile ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Doğan’ın Durhasan Solaklar köyündeki basın toplantısına İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan ile köy muhtarları katıldı.
İzmit Ziraat Odası işbirliği ile yapılacak olan festivalde İzmit’in köylerinde yetişen tarım ürünleri ve hayvansal ürünler şehirde yaşayan vatandaşlarla buluşturulacak. Özel olarak hazırlanan alanda yapılacak olan ve 2 gün sürecek festivalde, kurulacak olan ücretsiz stantlarda köylüler ürettikleri tarımsal ve hayvansal ürünleri satacak. Köy ve kent merkezini buluşturmayı hedefleyen festivalde tarım aleti ve tarım ilacı satan firmalar da ürünlerini tanıtacaklar. Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, üzüm, ceviz, fındık gibi ürün çeşitlerinin sergileneceği festivalde İzmit Belediyesi ile Ziraat Odası tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilendirmeler de yapılacağı öğrenildi.
Festivalin 18 Eylül Cuma günü saat 14.00’da başlayacağını söyleyen Başkan Doğan, “Bizler, her zaman köylümüzün yanında olduk ve yaptığımız çalışmalarla olmaya devam edeceğiz. Tarım bu ülkenin direği. Teknoloji ne olursa olsun, sanayi ne olursa olsun. İnsanın her koşulda her şartta asla değişmeyecek güvencesi tarımdır. Köylerimiz çiftçimiz, köylümüz bizim için çok önemlidir. Hele Türk milleti için çok önemli. İzmit Belediyesi olarak bize bağlı 50 köyümüzde birçok çalışma yapıyoruz. Yolundan, parkından, köy konağından, camisinin, okulunun, çeşmesinin onarımına kadar birçok alanda çalışmalar yapmaktayız. Bir ilçe belediyesi olarak ilk kez tarım ve köylerle ilgili olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Köylerimizde bir yandan şehir konforunu oluştururken, köy kokusunu ve köy dokusunu kuruyoruz. Yaptığımız çalışmalarda çok iyi mesafeler kaydettik. Yapılan çalışmaları ve köylülerin ürettiklerini iyi tanıtmak gerekiyor. Köylülerin emeğini çok iyi tanıtmazsak karşılığını alamaz. Hükümet, birçok alanda tarımsal destek veriyor. Biz de yerelde çalışma yapıyoruz. İzmit Belediyesi olarak veterineriyle, köye hizmet eden ekipleriyle harıl harıl çalışıyoruz. Köylümüzün ürettiğinin karşılığını alabilmesi için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Köylü pazarımızda, köylü vatandaşlarımız ürettiğini satabiliyor. Hedefimiz, köylümüzün yüzünün gülmesi. Köylümüzün yüzü gülerse ülkenin yüzü güler. Kendimizi çok daha güvende hissederiz. Ziraat Odası Başkanımıza, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte köylerimizi, köy tadında yaşama arzusundayız. Tüm İzmit halkını bu festivale bekliyorum. Festivalde, köy şehir buluşması olacak” dedi.
Basın açıklamasında son zamanlarda ülkemizdeki terör olaylarına da değinip şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dileyen Başkan Doğan, “Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz. Eğer bu ülkenin evladıysan ve bu ülkede yaşıyorsan, bir askerimiz, bir polisimiz hayatını kaybediyorsa herkesin yüreği acımalıdır. Allah mekanlarını cennet eylesin. Yıllardır yabancı ülkelerin de destek verdiği ülkemiz üzerine oyunlar oynanıyor. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Büyük Türkiye’nin oluşmasından rahatsız olanlar var. Bu oyunları ancak birlik beraberlik içinde olursak bozarız. Ülke olarak, millet olarak en çok kenetlenmemiz gereken bir dönemdeyiz. Geçmişte nasıl bu oyunları bozduysak şimdi de bozacağız. Yeter ki ümitsiz olmayalım” şeklinde konuştu.