Körfez Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda, terör olaylarında şehit düşen asker ve polisler anıldı.
Körfez Belediyesi 2015 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve şehitler için saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen toplantıda 13 gündem maddesi ele alındı.
Polise ve askere yönelik düzenlenen terör olaylarıyla ilgili başsağlığı mesajı ve açıklamalarla Eylül ayı meclisini başlatan Başkan Baran, “Dağlıca’da ve Iğdır’da yaşanan terör olayı sonrasında maalesef ki şehitlerimizin olduğunu öğrendik. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kalleş terör örgütünün amacına ulaşamaması için ülkenin bu hain saldırılara karşı tek yürek ve omuz omuza durması gerekmektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu emellerine ulaşamayıp yine hüsrana uğrayacaklardır. Ülkemiz, gelişimde ve ilerlemede emin adımlarla yürümesi dış güçleri bir hayli rahatsız ediyor. Bunun kaynağında kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesini, istikrarlı bir ülke olmasını istemeyenlerden kaynaklanıyor. Bu kutsal vatan toprakları uğruna canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun" ifadesini kullandı.
Gündem maddesi olan Petline Platform, Dolfen ve Deniz İçi Boru Hattı imar plan kararı ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının çalışmalarını tamamlaması için süre uzatımı kararı meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Körfez Belediyesi’nin 2016 Yılı Performans Programı oy çokluğu ile kabul edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Baran, “İlçemizin yakaladığı değişim ve gelişimi önümüzde duran performans kitapçıklarından görüyoruz. Spora ve eğitime yaptığımız yatırımlarla sadece bugünümüze değil geleceğimize yatırım yapıyoruz. Aynı şekilde bir diğer hizmetimiz olan asfalt serim çalışmasında da rekora koşuyoruz. İlçemizi baştan aşağıya yenileyerek çağımızın gereksinimlerini kentimize kazandırıyoruz. Ben bu performans kitapçığımızın hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki meclis tarihi 5 Ekim 2015 saat 15.00 olarak belirlendi.