Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Gebze’de bin anma etkinliği gerçekleştirildi.
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Cemalettin Tül’ün Kuran tilaveti ile başladı. Ardından Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Hz. Peygamberin örnek şahsiyetini içeren son derece anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi.
İzleyicilerin büyük bir dikkatle izlediği konuşmada Necmettin Nursaçan, Hz. Muhammed’in tüm insanlık için örnek bir şahsiyet olduğuna değindi. Nursaçan, Dünya Müslümanlarının bugünkü kötü durumunun sebebini ise Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin güzel ahlakından uzaklaşmalarına bağladı. Nursaçan, "Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuz için şükretmemiz gerekir. Hayatımızın her alanında kendimize O’nu örnek almalıyız. Peygamber’i sevmek, Peygamber’in hayatını örnek almakla olur. Yüce Allah Ahzap Suresinin 21 Ayetin söyle ifade buyurur. ‘Andolsun, Allah’ın Resulünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır’ dedi.
Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan sohbetin sonunda böylesine güzel bir programda kendilerini Gebzelilerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen programda ayrıca bir de ilahi konseri verildi. Cemalettin Tül konserde, peygamber sevgisini en güzel şekilde anlatan birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Program sonunda Osman Hamdi Bey sorumlusu Ufuk Eser, katılımcılara çiçek vererek teşekkür etti.