Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği bölümü öğrencileri düzenledikleri yılsonu konserinde dinleyenleri mest etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü öğrencileri geçtiğimiz günlerde bir yılsonu konseri düzenlendi. Aldıkları konservatuvar eğitimini en iyi şekilde gözler önüne seren öğrenciler, seslendirdikleri türkülerdeki başarılarıyla da göz doldurdu. Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleşen yılsonu konserini, öğrenci velilerinin yanı sıra Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek de izledi.
Konservatuvar Türk Halk Müziği Bölümü öğrencilerinden oluşan koroyu bölüm eğitmeni Nuray Polat yönetti. Öğrenciler, iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde, Rumeli yöresine ait türküleri seslendirdi. Yörenin “Çalın Davulları, Bulut Gelir Seher ile, Çıksam Urumeli Düzüne” ve “Osman Aga” gibi en sevilen türkülerini seslendiren öğrencilere izleyenler alkışlarıyla eşlik etti. Koro konserin ikinci bölümünde ise Karadeniz yöresine ait “Giresun Kayıkları, Bulut Bulut Üstüne, Gemiler Giresun’a, Engeller Koymuyor Yar Sana Varsam” ve “Yaylanın Soğuk Suyu” türkülerini seslendirdi. Öğrenciler konserde ayrıca solo performans da sergiledi.
Konserin sonunda öğrenciler, izleyenler tarafından dakikalarca süren alkışlarla ödüllendirildi. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek de başarılarından dolayı koro şefi Nuray Polat’a çiçek vererek, teşekkür etti.