Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaptırılan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar Alanı gerçekleşen törenle hizmete açıldı.
9 bin 150 metrekare kapalı alana sahip olan içerisinde birçok özelliği barındıracak olan Yeniyalı Kapalı Pazar alanı, 3 bin 000 kişilik düğün salonu ve kapalı otopark olarak da Körfez halkına hizmet verecek. Hizmete açılan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar yapısı ve mimarisi ile de Körfez’e ayrı bir değer katacak. Kocaeli’nin en büyük düğün salonu olma özelliğini de bulunduranNecmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar Alanın açılışına protokol üyeleri büyük ilgi gösterdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran’ın ev sahipliği yaptığı açılışa, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu proje 4 mahallenin ortak ihtiyacını karşılayacak bir çalışma oldu. 9 bin 150 metrekare kapalı alana sahip Pazar yerimizin 6 bin metrekaresi bu alanda ki ihtiyacı karşılayacak. Daha sağlıklı alanlar oluşturarak halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra tüketicilerimizi de koruyarak üreticilerle-satıcılar arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz. Her zaman dediğimiz gibi esnafımız ve pazarcı esnafımız bölgemizin en büyük yatırımcısıdır. Bu yöndeki çalışmalarımızı neticelendirmeye başlıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biriside şuan içerisinde bulunduğumuz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar Alanımız.
Ülkemizin son zamanlarda yetiştirdiği ender isimlerinden ve ülke siyasetine damga vurmuş büyük bir lider olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ismini bu projemize verdik. Kendisi için ne yapsak azdır, Allah kendisinden razı olsun mekanı cennet olsun. Ben tekrar açılışını yaptığımız Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar Alanımızın ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, tesislerin Körfez halkı için hayırlı olmasını dileyerek, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte yakından takip ettiğimiz bu proje tam anlamıyla Körfez halkına yakışır bir şekilde oldu. Kocaelimiz ve Körfezimiz gelişerek her zaman hedeflerini büyüterek ilerlemeye devam ediyor. Körfez’e âşık bir belediye başkanımız var. Körfez halkı bu konuda gerçekten çok şanslı. Açılacak olan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar alanı ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazar alanının açılışı gerçekleşti. Mimariyi çok beğenen protokol üyelerine Belediye Başkanı İsmail Baran alan hakkında çeşitli bilgiler aktardı.