Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası yönetici ve üyeleri geleneksel iftar programında biraraya geldi.
İftar programına Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyeleri Eray Mercan, Abdülaziz Ural, TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyesi Sebahattin Palabıyık, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile oda üyeleri ve aileleri katıldı.
Programda konuşan Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, “Şu anda Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza yapılan Çin zulmü Ramazan ayında da artarak devam etmektedir. Yapılan zulmü, işkenceyi seyretmekte olan tüm dünya milletlerinin vakit kaybetmeden Çin devletine gerekli tedbirleri göstermesi ve Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi gerekmektedir. Aynı şekilde Kerkük’te, Mısır’da, Suriye’de, Gazze’de ve dünyadaki bütün Müslüman Türk kardeşlerimiz tarihlerinin en zor süreçlerini geçiriyor. Haberlerde gördüğümüz vahşetin tarif edilmesi gerçekten çok güç. Mübarek Ramazan ayında dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman kardeşlerimizin huzura kavuşması en büyük duamızdır” ifadelerini kullandı.
Meslektaşlarının sorunlarını dile getirmeyi sürdüreceklerini söyleyen İsmail Turan, “Önceliğimiz meslek mensuplarının çalışma şartlarını daha da iyileştirmek, sorunlara çözüm yolları üretmek, mesleğe saygınlığını artırmaya katkı sunmak ve mesleği eğitimle beraber gelişimini sağlamaktır. Bu doğrultuda her zaman diyaloga ve iletişime açığız. Sizlerin sorunlarını biliyor ve bu sorunları her zaman her platformda dile getiriyor, getirmeye de devam edeceğiz. Konya’daki kamu kurum ve kuruluşlarıyla istişare toplantıları düzenliyoruz. Mesleğimiz ve meslektaşımız için gerekli olan düzenlemeleri kendileri ile paylaşıp çözüm önerilerimizi yeniliklere sunuyoruz. Bilgi ve teknoloji çağında bizleri de bürolarımızda ve işyerlerimizde teknolojiye ayak uydurmalıyız. E-defter, e-fatura kullanımı mükellefler için artık zorunlu hale geliyor. Ayrıca haksız rekabeti önleme adına genel merkezimiz TÜRMOB tarafından uygulamaya alınan e-birlik ve haksız rekabet modülü de sizler tarafından aktif şekilde kullanılmaktadır. Bu doğrultuda teknoloji gerektiren bu önemli konularla ilgili gerekli eğitimleri düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.